Avdelningschef till Stockholms universitet

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 4 oktober 2018
Stängs
den 19 oktober 2018
Ref:
SU FV-3199-18
Kontakta
Eino Örnfeldt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Avdelningschef med ansvar för ledningssekretariatet vid Rektors kansli

Ref.nr SU FV-3199-18

vid Rektors kansli. Sista ansökningsdag: 2018-10-19.

Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 34 000 studenter, 1 700 doktorander och 5 500 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena.

Ledningssekretariatet vid Stockholms universitet är ett nyinrättat sekretariat och ingår tillsammans med Planeringssekretariatet och Rättssekretariatet i Rektors kansli. Sekretariatet består av ca 12 medarbetare. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på campus i Frescati med goda kommunikationer.

Ledningssekretariatets övergripande uppdrag är att utveckla ledningsstödet och skapa förutsättningar för ett professionellt och effektivt arbetssätt. Därutöver ansvarar Sekretariatet för utveckling och implementering av det nya kvalitetssäkringssystemet för utbildning. Inom sekretariatet kommer det att också att inrättas en central funktion för projektledning och verksamhetsutveckling med syfte att vara drivande och sammanhållande vid större gemensamma projekt inom universitetet. Sekretariatet ger också ett särskilt stöd till rektors och övriga ledningens internationella åtaganden.

Är du vår nya chef?
Vi söker dig som är en erfaren chef och ledare. Du kan och vill leda och utveckla ett effektivt och drivande ledningsstöd i en mångfacetterad akademisk miljö.

Arbetsuppgifter

 • Du leder och utvecklar sekretariatets verksamhet.
 • Du säkerställer kvalitet och beredning i rektors och förvaltningschefens beslut. Detta kräver en hög grad av förankringsarbete i nära samverkan med andra enheter på universitetet.
 • Du utvecklar en ny funktion för samordning av större och övergripande projekt.
 • Du säkerställer det centrala stödet kopplat till universitets kvalitetssystem för utbildning.
 • Du upprätthåller ett brett kontaktnät inom och utanför universitetet, samverkar aktivt med andra lärosäten och ansvarar också för omvärldsbevakning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk examen.
 • Minst fem års erfarenhet av arbete som chef eller ledare, gärna inom statlig förvaltning.
 • Gedigen erfarenhet av styrning och ledning, helst inom högskolesektorn.
 • God kunskap om det högskolejuridiska regelverket.
 • Erfarenhet av att leda analysarbete utifrån nationella och internationella omvärldsfaktorer.
 • Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och förståelse för ekonomi.

Meriterande är:

 • Ett väl utvecklat nationellt och internationellt nätverk inom högskolesektorn.
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete.
 • Internationellt arbete.

Vi tror att du är en modig och drivande ledare med ett prestigelöst förhållningssätt som också präglas av integritet och trygghet.

Du har hög tillit till dina medarbetare och delegerar och följer upp med tydlighet. Du är entusiasmerande och värnar en trygg och utvecklande arbetsmiljö tillsammans med dina medarbetare. Kommunikativ förmåga i kombination med öppenhet och samarbetsförmåga borgar för hållbara och långsiktiga relationer internt och externt. Du är strategisk och analytisk och tänker utifrån ett helhetsperspektiv. Som chef är du också beslutsför och uthållig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:
Du kommer till ett av Sveriges största universitet med en komplex verksamhet. Du får möjlighet att utvecklas i en spännande miljö där forskare och lärare, förvaltningsmedarbetare och studenter har höga förväntningar på ett modernt, framåtsyftande och effektivt ledningsstöd. Som avdelningschef ingår du i universitetsförvaltningens chefsgrupp tillsammans med övriga avdelningschefer inom universitetsförvaltningen.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av förvaltningschef Eino Örnfeldt, tfn 08-16 22 73, eino.ornfeldt@su.se

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Sista ansökningsdag: 2018-10-19