Byggprojektchef till programmet Akutsjukhuset Västerås 

Plats
Västerås
Annonserat
den 4 oktober 2018
Stängs
den 30 oktober 2018
Kontakta
Jeanette Wretman Theorin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Region Västmanland söker byggprojektchef till programmet Akutsjukhuset Västerås 

Byggprojektchef - Fasticon Kompetens AB

Västmanland är en region i stark utveckling. En del i att stödja utvecklingen är att säkerställa en tillgänglig och säker hälso- och sjukvård som möter förväntningar och behov från innevånarna. Med ett aktivt strategiarbete, ett helhetsperspektiv, god framförhållning och genomtänkta vägval kan vi ta tillvara framtidens möjligheter och vara redo för dess utmaningar- i tid. Som ett led i detta ska regionen uppföra ett nytt akutsjukhus i Västerås.

Det nya sjukhuset med tillhörande kringfunktioner ingår i programmet Akutsjukhuset Västerås och till det söker vi en Byggprojektchef.

Tjänsten 
Som byggprojektchef ingår du i programmets ledningsgrupp och arbetar tillsammans med övriga projektchefer för att forma och säkerställa programmets framdrift. I programmet ansvarar du för byggprojektet och dess ingående processteg. Du rapporterar till programchefen för Akutsjukhuset Västerås. Formellt tillhör tjänsten Regionfastigheter som ligger under Verksamhets och ledningsstöd. Tjänsten är placerad i Västerås.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Ansvara för att byggprojektet planeras, projekteras, upphandlas och genomförs enligt fastställda beslut och styrande regelverk.
 • Representera byggherren vid upphandling och myndighetskontakter.
 • Ansvara för att rutiner för styrning och uppföljning av byggprojektet upprätthålls.
 • Säkerställa bemanning i byggprojektet. 
 • Säkerställa säkerhets- och arbetsmiljöansvaret.
 • Samverka med hälso- och sjukvården och andra intressenter.

Utbildning 
Teknisk högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Kvalifikationer

 • Mycket goda kunskaper i och erfarenhet av att leda stora installationstäta byggprojekt, upphandlingar (LOU) samt förhandlingar.
 • Mycket goda kunskaper inom entreprenadjuridik.
 • God erfarenhet av stora hälso-och sjukvårdsbyggnadsprojekt eller installationstunga projekt inom processindustrin.
 • Det är meriterande med erfarenhet av samverkansentreprenader.
 • Det är meriterande att ha arbetat i en politiskt styrd verksamhet.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg i din yrkesroll och agerar affärsmässigt som beställare gentemot entreprenörer och konsulter. Du har hög integritet och motiveras av att ur ett helhetsperspektiv bidra till att regionens innevånare får en hållbar, tillgänglig och säker hälso- och sjukvård. I din roll har du många olika kontaktytor och du förstår vikten av kommunikation och samarbete.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som Byggprojektchef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Region Västmanland med Fasticon Kompetens AB.

För att söka tjänsten, registrera din cv på www.fasticonjobb.se och bifoga ett personligt brev och sök tjänsten. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 30 oktober 2018.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Wretman Theorin på 0708-98 68 25 eller jeanette.wretman@fasticonkompetens.se