TCO söker ansvarig digitala kanaler (vikariat)

Rekryterare
TCO
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 12 oktober 2018
Stängs
den 23 oktober 2018
Kontakta
Lisa Wärn
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och utveckla TCO till en ännu bättre påverkansorganisation gentemot beslutsfattare i Sverige och EU? Vi söker en strategisk kommunikatör som ska ansvara för TCO:s närvaro i digitala kanaler. Vikariatet är på 12 månader med start den 21 januari 2019.

Arbetet
En viktig del i TCO:s påverkansarbete är en hög närvaro i digitala medier. Du kommer att ansvara för att utveckla och driva TCO:s påverkansarbete och varumärkesbyggande i digitala kanaler såsom sociala medier, webbplats och annan digital kommunikation. I rollen ingår webbansvar för TCO:s webbplatser samt att uppdatera webbplats, sociala medier och sköta annonsering i digitala kanaler.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt med digitala medier inom opinionsbildande företag, organisation eller myndighet. Du ska ha samhällspolitisk kunskap och erfarenhet av långsiktigt och strategiskt påverkansarbete.

Vi använder Episerver och du behöver ha kunskaper i det eller ett liknande webbpubliceringsverktyg. Det är också viktigt att du har vana av att skapa innehåll i sociala kanaler som t.ex. text, bild och film. Du ska vara en van skribent med god språkbehandling.

Du ska dela TCO:s värderingar och du får gärna ha erfarenhet av facklig eller annan samhällsinriktad verksamhet.

Dina egenskaper
Du gillar att arbeta med andra och är effektiv, flexibel och proaktiv, samtidigt som du är van att ta egna beslut och arbeta självständigt. Du har ett stort intresse av att delta i det samhällspolitiska samtalet.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta Lisa Wärn, kommunikationschef, eller Anna-Karin Rosvall, ansvarig digitala kanaler. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Maria Hammarström, personalsamordnare. Kontaktperson för Unionenklubben på TCO:s kansli är Åsa Löfman. Samtliga nås på 08-782 91 00.

Välkommen med din ansökan till personal@tco.se senast den 23 oktober 2018.

TCO tillämpar kompetensbaserad rekrytering och erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vårt kansli ligger på Linnégatan 14 i centrala Stockholm.

TCO är en partipolitiskt fristående centralorganisation som samlar 14 fackförbund med nästan 1,4 miljoner medlemmar. Vår uppgift är att påverka politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet. TCO-förbundens medlemmar är både välutbildade och professionella yrkesutövare. De jobbar i landets privata tjänste- och industriföretag, kommuner, landsting, kyrka, statliga myndigheter och i den ideella sektorn. Bland yrkesgrupperna finns allt från ingenjörer, journalister och lärare till poliser, ekonomer och sjuksköterskor. Över 60 procent av medlemmarna är kvinnor.