Redovisningschef till FMV

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 oktober 2018
Stängs
den 1 november 2018
Kontakta
Malin Magnusson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

FMV_Profil_1172_beskuren.jpg

FMV rekryterar utvecklingsinriktad redovisningschef

Brinner du för utveckling och förändringsledning? Har du erfarenhet av redovisning och ledarskap och vill ta dig an nästa utmaning? Då är detta en spännande tjänst för dig! FMV står mitt i en långsiktig och spännande utveckling av ekonomifunktionen. Verksamheten befinner sig i en förändringsprocess och för att möta framtidens krav och förväntningar med ett ökat fokus på ekonomifrågor behöver vi nu rekrytera en redovisningschef.

Ekonomistaben har det övergripande ansvaret för att säkerställa god kontroll över FMV:s ekonomi, tillgångar och medelförvaltning samt att lagar och förordningar inom det ekonomiadministrativa området följs. Ekonomistaben ansvarar för ekonomistyrning åt myndighetens ledning innebärande att leda och genomföra processerna för redovisning, ekonomisk planering, uppföljning, analys och prognos omfattande hela organisationen. Rapportering internt och externt såväl som organisationsövergripande kvalitetssäkring och presentation av data ingår i ansvaret.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Som redovisningschef blir du en del av FMV´s ekonomistab och du rapporterar till ekonomidirektören. Du leder redovisningsfunktionen som består av redovisning och leverantörsreskontra.

Ditt arbete som redovisningschef 
Som redovisningschef ansvarar du för den ekonomiska redovisningen, att den är rättvisande och följer regelverket för statlig sektor. Du leder arbetet med att ta fram bokslut och övrig rapportering, du håller i kontakterna med revisorer och andra externa parter. Du är den som sätter processerna, planen och rollerna för redovisningsgruppen samt bidrar till att förbättra och utveckla rutiner och processer. Vidare fungerar du som stöd till övriga myndigheten i redovisningsfrågor.

FMV genomgår för nuvarande tillsammans med Försvarsmakten en omfattande reformering av försvarslogistiken och ekonomiområdet kommer de närmaste åren att genomgå förändringar avseende ekonomiska flöden, ekonomimodeller och ekonomisk redovisning. Redovisningschefen kommer tillsammans med ekonomidirektören att vara en nyckelperson i detta förändringsarbete för att tillsäkra en rättvisande ekonomisk redovisning.

Som chef företräder du myndigheten enligt FMV vision, mål och värdegrund. Du har ett verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi, eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt, tillsammans med flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete innefattande ansvar för bokslut och rapportering. Dina kunskaper i redovisningsfrågor är goda och du känner dig trygg i att leda och ansvara för en större organisations legala rapportering. I den här rekryteringen är vi intresserade av dig som har chefserfarenhet där du framgångsrikt har drivit utvecklingsarbete och därtill kopplad förändringsledning. Självklart är du en van användare av affärssystem och tycker att man så långt det är möjligt använder IT som stöd för effektiva processer. Din förmåga att utrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift är mycket god.

Vi söker dig som drivs av att skapa och utveckla väl fungerande processer och som har mycket god förmåga att strukturera, effektivisera och prioritera. Ditt ledarskap är aktivt, närvarande och tydligt och du skapar förtroende genom att vara kunnig, lyhörd, trygg och prestigelös. Helhetsfokus liksom fallenhet för att se möjligheter är viktigt för att trivas i rollen. Vi söker dig som är målinriktad och driven men som fortfarande har ett ödmjukt sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra arbetspsykologiska tester. 

Som chef på FMV ansvarar du för att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskaps principer; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Våra fackliga företrädare är Lena Sköld Gunnarsson (OFR/S, Försvarsförbundet), Elisabeth From (SACO), Gunnar Hansen (OFR/O, Officersförbundet), Peter Andersson (Seko). Alla nås via vår växel, telefon 08-782 4000.

I den här rekryteringen samarbetar FMV med Experis Finance. Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson på 076- 780 68 64.

Sista ansökningsdag är 2018-11-01