Controllerchef till FMV

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 oktober 2018
Stängs
den 1 november 2018
Kontakta
Malin Magnusson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Annonsbild blocket 472.jpg

FMV rekryterar utvecklingsinriktad controllerchef

Är du en erfaren controller med erfarenhet av ledarskap? Brinner du för utveckling och förändringsledning? Då är detta en spännande tjänst för dig! FMV står mitt i en långsiktig och spännande utveckling av ekonomifunktionen. Verksamheten befinner sig i en förändringsprocess och för att möta framtidens krav och förväntningar med ett ökat fokus på ekonomifrågor behöver vi nu rekrytera en controllerchef.

Ekonomistaben har det övergripande ansvaret för att säkerställa god kontroll över FMV:s ekonomi, tillgångar och medelförvaltning samt att lagar och förordningar inom det ekonomiadministrativa området följs. Ekonomistaben ansvarar för ekonomistyrning åt myndighetens ledning innebärande att leda och genomföra processerna för redovisning, ekonomisk planering, uppföljning, analys och prognos omfattande hela organisationen. Rapportering internt och externt såväl som organisationsövergripande kvalitetssäkring och presentation av data ingår i ansvaret.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Som controllerchef blir du en del av FMV´s ekonomistab och du rapporterar till ekonomidirektören. Du har fullt personalansvar för controllergruppen.

Ditt arbete som controllerchef
Rollen som controllerchef är ny och syftar till att reformera och utveckla vår ekonomiska planering och uppföljning för att säkerställa att verksamheten har bästa möjliga beslutsstöd och korrekt rapportering. Ditt primära ansvar är att leda, samordna och utveckla controlleravdelningens arbete och därmed trygga hög effektivitet i processerna för ekonomisk planering, uppföljning, rapportering och analys.

FMV genomgår för nuvarande tillsammans med Försvarsmakten en omfattande reformering av försvarslogistiken och ekonomiområdet kommer de närmaste åren att genomgå förändringar avseende ekonomiska flöden, ekonomimodeller och ekonomisk redovisning. Controllerchefen kommer tillsammans med ekonomidirektören att vara en nyckelperson i detta förändringsarbete.

Som chef företräder du myndigheten enligt FMV vision, mål och värdegrund. Du har ett verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi tillsammans med mycket god erfarenhet av att arbeta strategiskt och strukturerat med förändringsarbete, implementation och uppföljning. Tidigare ledarskapserfarenhet är viktigt liksom erfarenhet av controlling, gärna från en organisation av lite mer komplex art. Erfarenhet av bransch med projektinriktad verksamhet är meriterande. Vidare är du en van ledare som har förmågan att entusiasmera, motivera och stödja andra. Din analytiska förmåga är utmärkt och du uttrycker dig kärnfullt och precist på svenska i både tal och skrift. Du är en god användare av affärssystem och tycker att man så långt det är möjligt använder IT som stöd för effektiva processer. Vi ser gärna att du har erfarenhet från den offentliga sektorn.

Ditt ledarskap är aktivt, närvarande och tydligt och du skapar förtroende genom att vara kunnig, lyhörd, trygg och prestigelös. Din förmåga att strukturera, effektivisera och prioritera är mycket god och du drivs av att skapa och utveckla väl fungerande processer och rutiner. Helhetsfokus liksom fallenhet för att se möjligheter är viktigt för att trivas i rollen. Vi söker dig som är målinriktad och driven men som fortfarande har ett ödmjukt sätt. I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra arbetspsykologiska tester. 

Som chef på FMV ansvarar du för att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskaps principer; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Våra fackliga företrädare är Lena Sköld Gunnarsson (OFR/S, Försvarsförbundet), Elisabeth From (SACO), Gunnar Hansen (OFR/O, Officersförbundet), Peter Andersson (Seko). Alla nås via vår växel, telefon 08-782 4000.

I den här rekryteringen samarbetar FMV med Experis Finance. Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson på 076- 780 68 64.

Sista ansökningsdag är 2018-11-01 


Varmt välkommen med din ansökan!