Administrativ chef till Stockholms universitet

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 12 december 2018
Stängs
den 15 januari 2019
Ref:
SU FV-4247-18
Kontakta
Olof Olsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Administrativ chef

vid Stockholms Resilienscentrum. Sista ansökningsdag: 2019-01-15.

Stockholms Resilienscentrum (SRC) är ett ledande internationellt centrum vid Stockholms universitet för tvärvetenskaplig forskning om resiliens och hållbar utveckling. SRC är en ung och dynamisk organisation med många internationella samarbeten inom forskning. SRC tillhandhåller även spetsutbildningar och har omfattande samverkan med övriga samhället inklusive FN-systemet, näringslivet och civilsamhället.

Arbetsuppgifter
Vi söker en skicklig och erfaren administrativ chef för den viktiga och ansvarsfulla rollen att planera och leda det administrativa arbetet vid SRC. I arbetet ingår att utveckla och förbättra organisation och processer för de administrativa stödfunktionerna inom centret.

Som administrativ chef är du ansvarig för att organisera, kvalitetssäkra och utveckla arbetet inom den administrativa enheten. Du bidrar därigenom till en kontinuerlig utveckling av en dynamisk arbetsmiljö för forskning, utbildning och samverkan med samhället, där du samverkar med och bistår ledningen i arbetet med att vidareutveckla en inkluderande arbetskultur och god arbetsmiljö. Du har personalansvar för den grupp som arbetar med ekonomi, HR samt övrig administration såsom avtal, lokalfrågor, inköp och upphandlingar. Du kommer att vara direkt underställd föreståndaren. I arbetsuppgifterna ingår såväl strategiskt arbete i långsiktiga och övergripande frågor som operativt arbete av mer administrativ karaktär.

I dina arbetsuppgifter ingår:

  • personalansvar för den administrativa enheten
  • övergripande ansvar för HR-frågor
  • övergripande ansvar för ekonomi och budget
  • aktiv medverkan i ledningsdiskussioner om finansiella beslut och prioriteringar
  • övergripande ansvar för institutionens lokalfrågor, IT/telefoni, upphandlingar och annan typ av inköp
  • övergripande ansvar för externa och interna avtal
  • övergripande ansvar för administration och rapportering kopplat till centrets grund- och forskarutbildning.

Samtliga arbetsuppgifter sker i nära samarbete med respektive ansvarig medarbetare, exempelvis inom ekonomi och HR.

Personliga egenskaper och förmågor
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som chef i en komplex verksamhet, gärna inom både offentlig och privat sektor. Du trivs med att finnas mitt i verksamheten och tycker om att kommunicera med människor, både internt och i extern samverkan. Viktiga egenskaper är god ledar- och organisationsförmåga, ansvarstagande, förändringsorientering, ett prestigelöst förhållningssätt och inte minst en positiv människosyn. Du har förmågan att skapa ett gott arbetsklimat. Du är lyhörd och kan bidra till en arbetsmiljö där alla känner engagemang och delaktighet. Det nära samarbetet med kollegiet förutsätter att du är skicklig relationsbyggare.

Vi önskar att du har både ett strategiskt och ett praktiskt förhållnings- och tillvägagångssätt i frågor som är relevanta för rollen. Förmåga att ligga steget före och lösa frågor innan de blir problem är en viktig och uppskattad egenskap.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är avgörande att du förstår och uppskattar kombinationen av väl fungerande administrativa funktioner och rutiner, såväl som de särskilda förutsättningar i form av flexibilitet och anpassad service, som en kreativ, dynamisk, internationell och tvärvetenskaplig forskarmiljö kräver.

Kvalifikationer
Grundläggande krav
Du har relevant högskoleexamen och dokumenterad erfarenhet av arbete som chef med inriktning mot personalledning samt förmåga att arbeta såväl operativt som strategiskt. God datorvana och erfarenhet av Officepaketet är ett krav liksom erfarenhet av administrativa system inom HR och ekonomi. God kunskap i engelska är en förutsättning då centret har omfattande internationella samarbeten och nätverk samt personal från hela världen.

Meriterande krav
Juridisk kunskap och erfarenhet av att skriva avtal ses som meriterande. Även erfarenhet av de administrativa system som används vid Stockholms universitet är en fördel. 

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Inkom gärna med ansökan eller intresseanmälan omgående då urvalsarbetet sker löpande.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
För närmare information om anställningen kontakta biträdande föreståndare Olof Olsson, olof.olsson@su.se.

Fackliga företrädare 
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 40 17, st@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med efter förfrågan.

Ansökningar kommer att behandlas löpande, så tidiga ansökningar uppmuntras.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Sista ansökningsdag: 2019-01-15

Liknande jobb

Liknande jobb