Chef Bygg- och projektledning

Plats
Leksand, Dalarna
Annonserat
den 13 december 2018
Stängs
den 13 januari 2019
Kontakta
Anders Hellman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Affärsområde VA ansvarar för drift och underhåll av fyra kommuners VA verksamheter. Vi står inför många utmaningar vad gäller ny-och ombyggnationer av våra anläggningar och ledningsnät. Idag har affärsområdet 47 medarbetare som arbetar med drift, underhåll, strategisk planering och utveckling.

Beskrivning
Dala Vatten och Avfall AB, står inför stora utmaningar vad gäller större bygg- och investeringsprojekt under ett antal år framåt. Bolagets investeringar, framförallt inom Affärsområde VA, har ökat de senaste fyra åren i alla våra fyra kommuner och vi ser att investeringstakten kommer att hålla i sig den närmaste 10-årsperioden. Detta har gjort att kraven på vår bygg- och projektorganisation har ökat och vi behöver nu tillsätta en ny organisation. Vi söker därför en kvalificerad och driven chef som initialt kommer att få ansvar för att bygga upp vår nya projektorganisation.

Arbetsuppgifter
I rollen ingår totalansvar för företagets olika byggprojekt. Du beslutar om form för projektgenomförande, val av konsulter och entreprenad. Vidare håller du i kontakten med externa parter, leder möten och samordnar projektens aktiviteter. I tjänsten ingår också att vara ansvarig för våra upphandlingar. Du ser till att resultaten levereras enligt uppsatta mål och rapporterar direkt till AO-chef VA.

Den närmaste perioden efter anställningens start, kommer fokus att vara på att anställa och sjösätta en projektorganisation bestående av 1-2 projektledare samt 1 projektingenjör. Projektorganisationen ska kunna arbeta brett inom alla former av bygg-och projektledning och även kunna utföra enklare projekteringar.

Egenskaper

Uppdraget ställer stora krav på självständighet, handlingskraft och god förmåga att kommunicera. Vi räknar med att du har ett strukturerat arbetssätt, är drivande och är skicklig på att skapa hållbara relationer samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Söker du ett arbete med stor möjlighet att påverka och forma ditt ansvarsområde, kan det här vara rätt jobb för dig.

Utbildning och erfarenhet

Vi vill att du har erfarenhet av liknande och kvalificerade arbetsuppgifter från byggbranschen och ser helst att du har en ingenjörsexamen inom byggteknik eller likvärdig utbildning. Det är viktigt att du har kunskaper om lagstiftning och bestämmelser kring byggnation samt har några års vana från att leda större byggprojekt. B-körkort är ett krav.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad i Leksand och är en tillsvidareanställning, heltid.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du några frågor är du välkomen att kontakta:

Anders Hellman, Affärsområdeschef VA

Telefon: 0247-44 149

E-post: anders.hellman@dvaab.se

Välkommen med din ansökan senast den: 13 januari 2019