Region Östergötland

Sverige

Om Region Östergötland

Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling i Östergötland. Region Östergötland är en politiskt styrd organisation och länets största arbetsgivare med närmare 13 000 medarbetare.

Region Östergötland bedriver en avancerad sjukvård av hög kvalitet med spetskompetens inom flera områden och mycket goda medicinska resultat. Det finns tre sjukhus i länet – i Linköping, Norrköping och Motala. I sjukvårdsorganisationen ingår även primärvården.

Universitetssjukhuset i Linköping bedriver högspecialiserad vård och har ett nära samarbete med Linköpings universitet inom medicinsk forskning och utbildning. I uppdraget att ansvara för regional utveckling ingår områden som näringsliv, arbetsmarknad, kollektivtrafik, kultur och samhällsplanering. Syftet är att stärka Östergötland som en region för utveckling och tillväxt. Region Östergötland har också en omfattande internationell samverkan.

Vi inrättar nu en ny tjänst som forskningsdirektör – med ansvar som sträcker sig över såväl hälso- och sjukvård som regional utveckling.

Denna rekryterare annonserar inte för tilfället. Prova gärna vår sök jobb?