Eftermarknadschef till Schindler Hiss

Rekryterare
Schindler
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 10 mars 2017
Stängs
den 28 mars 2017
Ref:
SE-11948
Kontakta
Mats Wärnling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

Eftermarknadschef

Kommersiellt ledarskap i en global koncern

I rollen som vår Eftermarknadschef får du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla vår försäljnings- och serviceorganisation gentemot våra befintliga kunder och installationer på den svenska marknaden. Till din hjälp har du en organisation med ca 150 personer över hela Sverige samt 9 direktrapporterande; 4 chefer, 4 säljare samt 1 sälj/eftermarknadssupport. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Som Eftermarknadschef kommer du att få samarbeta med våra största nyckelkunder samt utveckla olika servicekoncept i linje med vår strategi att utveckla ett arbetssätt som fokuserar på förebyggande underhåll. Du kommer också få arbeta med ledarutveckling och samarbete med andra delar inom vårt bolag och koncern, både i Sverige och utomlands. Du förväntas också kunna ta ett kommersiellt ansvar och stötta både regionchefer och andra inom din organisation som arbetar med försäljning av både tjänster och produkter gentemot våra nyckelkunder. Du utgår från vårt kontor i Danderyd, norr om Stockholm men förväntas även kunna resa en del inom Sverige för att stötta din organisation.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet från rollen som Eftermarknadschef/Divisionschef/Regionchef eller liknande roller från företag som arbetar med installation och service av teknisk utrustning, gärna mot fastighetsbranschen eller liknande. Vi ser helst att du har en akademisk utbildning i grunden eller annan eftergymnasial utbildning. Du har en lång erfarenhet från att leda människor och har erfarenhet från att utveckla både försäljning och servicekoncept gentemot krävande kunder. Har du arbetat i ett internationellt bolag samt varit delaktig i att driva förändringsprocesser är det en fördel. För att trivas i rollen är det viktigt att du är en självgående ledare som trivs att arbeta både med kommersiella och tekniska frågor. Du för dig obehindrat i svenska och engelska, både i tal och skrift.

För att lyckas i rollen behöver du vara en kommersiell och lösningsorienterad ledare som har förmåga att kommunicera och inspirera din omgivning. Du har en positiv inställning och är en naturlig relationsbyggare som kan inspirera och utveckla andra ledare. Du har också ett strukturerat arbetssätt där du planerar, prioriterar och följer upp uppgifter inom dina ansvarsområden.

Du kommer att få stora möjligheter att vara med och påverka det svenska bolagets utveckling och för rätt person finns det goda möjligheter att kunna få ta ett större ansvar inom vår koncern framöver.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med ditt CV och personliga brev. Klicka på "Ansök-knappen" och ansök via mercuri urval (ref.nr SE-11948) snarast, dock senast 28 mars. Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av ansvarig konsult hos Mercuri Urval, Mats Wärnling på 0709-856363.

After Sales, Servicechef, service, eftermarknad