VA-chef till Vakin – avdelning Vatten & Avlopp

Plats
Umeå (Kommun), Västerbotten
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 16 april 2017
Ref:
VA-chef
Kontakta
Tomas Blomqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

VA-chef till Vakin – avdelning Vatten & Avlopp

Vakin, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB, är ett kompetensbolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning inom Umeå och Vindelns kommuner. Vi är omkring 130 medarbetare och bolaget omsätter drygt 300 miljoner kr/år. Verksamheten, som är taxefinansierad, bedrivs inom två avdelningar: Vatten & Avlopp samt Avfall & Återvinning. Vakin såg dagens ljus den första januari 2016. Bolaget bemannas av tidigare personal från UMEVA samt Vindelns kommun. Varje dag gör våra medarbetare skillnad i livsmiljön för drygt 125 000 personer. Besök gärna www.vakin.se. 

Vakin söker nu en VA-chef som har förmågan och även viljan att vara med och utveckla och driva vår kundorienterade verksamhetsutveckling i en region med betydande efterfrågan på VA.

Ditt nya arbete
Som VA-chef är du ytterst ansvarig för avdelningen Vatten och Avlopp med närmare 85 medarbetare inom sektionerna Utveckling, Produktion, Underhåll och Projekt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som VA-chef är att utveckla och driva en kundorienterad verksamhetsutveckling, förvalta och utveckla Vakins huvudprocesser samt aktivt bidra till att nå bolagets övergripande mål. I din roll som VA-chef rapporterar du till vd och ingår i bolagsledningens gemensamma arbete med att utveckla Vakin till en regionalt efterfrågad resurs. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Umeå med tjänstgöring inom hela Vakins verksamhetsområde. Tjänsten är säkerhetsklassad. Tillträde är beräknat till den 1 augusti 2017.

Vi kan erbjuda dig en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att tillsammans skapa en god livsmiljö. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vakin är kvalitets-, miljö-, arbetsmiljöcertifierad samt även ansluten till ISO 26 000 ”Socialt ansvarstagande”.

Dina kvalifikationer
Du har flerårig erfarenhet av att leda och driva en processorienterad organisation samt god kunskap inom ekonomi, planering och produktion. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra chefer samt god erfarenhet av förhandling, projektledning och entreprenadjuridik. Du har civilingenjörsexamen inom väg & vatten eller annan likvärdig teknisk/naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå. Har du dessutom erfarenhet av VA-projektering och/eller utredningsarbete inom vatten- och avloppsektorn är det starkt meriterande. Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande. Du har B-körkort och uttrycker dig flytande på svenska i både tal och skrift.

Du är
Du är en tydlig och strategiskt ledare som har förmågan att motivera och få dina medarbetare att växa. Du har ett väl utvecklat kund- och miljöfokus och ditt ledarskap genomsyras av både handlingskraft och god kommunikation.

Din ansökan
Vakin samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Gällande tjänsten går det bra att kontakta vd Tomas Blomqvist, 070-518 27 47. Välkommen med din intresseanmälan märkt VA-chef senast 16 april 2017 via "Ansök-knappen".

Facklig företrädare
Conny Persson, SACO, 070-517 13 99
Mattias Lind, Vision, 070-222 13 06
Jörgen Norman, Kommunal, 070-288 06 73

Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av jämställdhet sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår jämställdhet och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång.