Processledare sökes till Falu kommun

Rekryterare
Plats
Falun (Kommun), Dalarna
Annonserat
den 31 mars 2017
Stängs
den 30 april 2017
Kontakta
Ylva Renström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

glatt+- +Äldre

Målinriktad och kommunikativ processledare
Vill du ha ett jobb där du får göra skillnad på riktigt? Där du får vara med och skapa en bättre framtid för barn och unga, och samtidigt arbeta mot högt uppsatta mål och varaktig förändring?

Då har vi jobbet för dig!

Vi erbjuder dig en möjlighet att påverka och förändra det som inte fungerar. En chans att vara med från början och skapa en grund för att samhällets skyddsnät på ett bättre sätt ska kunna fånga upp alla barn och unga som behöver det.

Låter det intressant? Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN
Falu kommun har startat ett förändringsarbete som går ut på att skapa en ny samverkanform mellan barn- och utbildningsförvaltningen, landstinget och socialförvaltningen. Grunden för utvecklingsarbetet är den länsövergripande och lokala överenskommelsen om samverkan och samarbete kring barn och unga med psykisk ohälsa och/eller funktionsnedsättning. Det övergripande målet är att barn och ungas psykiska hälsa i Falun ska förbättras genom tidiga insatser. Syftet är att skapa en smidigare samverkansprocess som leder till effektivare insatser och minskar risken för att barn och unga hamnar ”mellan stolarna”.

Arbetet kommer att inspireras av den så kallade Skottlandsmodellen, som genom en samordnad arbetsform mellan skola, socialtjänst och sjukvård med individen i fokus minskat administration och skapat mer effektiva insatser. Projektet har även stöd av SKL, regeringens tillitsdelegation och forskare inom området samt har hög prioriet i kommunfullmäktiges mål. Tanken är att Falu kommun tillsammans med landstinget på sikt ska skapa en egen samverkansmodell som andra organisationer kan inspireras av.

Nu letar vi efter dig som kan leda oss i detta viktiga arbete!

ARBETSUPPGIFTER 
Som processledare är du spindeln i nätet och leder skapandet av effektiva mötes- och samverkansstrukturer kring barn och unga i behov av stöd. Du genomför en bedömning av nuläget och skapar en grund för det fortsatta utvecklingsarbetet. Tillsammans med representanter från respektive område utformar du processer för det gemensamma och gränsöverskridande arbetet. Du kallar till möten, är ett stöd till de olika samverkansaktörerna samt ansvarar för logistik och kommunikation. Arbetet sker i nära samarbete med politiker, förvaltningschefer och övriga aktörer.

TILLRÄCKLIGA KVALIFIKATIONER

  • Högskoleexamen med inriktning mot pedagogik, samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller socialt arbete.
  • Minst fem års erfarenhet av arbete med barn och unga.
  • Erfarenhet av samverkansarbete inom skola, socialtjänst eller landstingets barn- och ungdomsverksamhet. 
  • Ett stort engagemang för målgruppen

Vi ser att du som person är stabil, målinriktad och energisk. Du har mycket god samarbetsförmåga och tycker om att nätverka och skapa nya relationer. Du har förmågan att entusiasmera och engagera andra samt är kommunikativ och förtroendeingivande.Du är van vid att självständigt driva dina egna processer och har en god analytisk förmåga som gör det lätt för dig att se mönster och prioritera utifrån ett helhetsperspektiv. 

MERITERANDE KVALIFIKATIONER

Det är meriterande om du har:

- Forskningserfarenhet

- Projektledarutbildning

- Erfarenhet av att driva komplexa samordningsuppdrag. 

- Erfarenhet av arbete med processer eller processutveckling.

FALU KOMMUN SOM ARBETSGIVARE
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta. 

ANSTÄLLNINGSVILLKOR 
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med placering på Socialförvaltningen. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

UPPLYSNINGAR
Socialchef Ylva Renström, 023-827 94, ylva.renstrom@falun.se

Socialförvaltningens sektionschef Magnus Nordahl, 023-821 76, magnus.nordahl@falun.se  

Utbildningschef Jonatan Block, 023-825 20, jonatan.block@falun.se

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Christina Johansson, Vision: 023-821 10

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet: 023-863 36

Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas Riksförbund: 023-838 63

Jan Nyberg, SSR – via kommunens växel 023-830 00