Två ögonsjuksköterskor till ögonsjukvården Dalarna

Plats
Avesta (Kommun), Dalarna
Annonserat
den 3 april 2017
Stängs
den 14 maj 2017
Ref:
50:2017:348
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Ögonsjukvården Dalarna söker 2 ögonsjuksköterskor plac ögonmott Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter
Avesta är en gammal bruksstad med driv, framtidstro och en växande befolkning, belägen i södra Dalarna. I Avesta hittar du en mix av natur och kultur med goda kommunikationer till såväl storstad som fjäll. Lasarettet invigdes 1922 och är ett närsjukhus med bl.a. akutmottagning, internmedicin- och geriatrisk klinik, primärvård, sömnlab, röntgen och ögonmottagning.

Information om ögonkliniken
Ögonsjukvården Dalarna består av ögonmottagning/operationsavdelning i Falun samt fyra länsdelsmottagningar, Avesta, Borlänge, Ludvika och Mora. Jourverksamheten är förlagd till Falun och örons vårdavdelning 45, kvällar, helger och nätter. Huvuddelen av vår operativa verksamhet består av 2 300 gråstarroperationer, varav 95 % görs polikliniskt , ögonlockskirurgi samt 5000 intravitreala injektioner. Vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet med ca 55 000 besök/år varav ögonmottagningen i Avesta står för 3600 besök/år. Vi har ett nära samarbete med övriga ögonmottagningar i länet.

Då en ögonsjuksköterska går i pension och den andra går vidare till en annan tjänst på ögonkliniken söker vi nu två ögonsjuksköterskor med klinisk erfarenhet från ögonsjukvård till ögonmottagningen i Avesta. Vi erbjuder en spännande och intressant arbetsplats med möjlighet till kunskapsutveckling inom ögonsjukvård!

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta förberedelser inför läkarmottagning, egen mottagning, självständiga bedömningar av glaukom och diabetes patienter, telefonrådgivning, och i övrigt förekommande arbetsuppgifter på ögonmottagningen.

Ögonmottagningen i Avesta är bemannad med 2 ögonsjuksköterskor 5 dagar/vecka, 1 ortoptist 3 dagar/vecka, 2 läkarsekreterare 5 dagar/vecka samt läkare 2 dagar/månad.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad ögonsjuksköterska med klinisk erfarenhet från ögonsjukvården. Erfarenhet av postoperativ kontroll efter kataraktoperation är meriterande.

Eget ansvar, samarbete, kommunikation och etik är viktiga delar av vårt arbete, vidare är du strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt.

Övrigt
Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.