Länsmusikchef till Länsmusiken i Kalmar

Plats
Kalmar (Kommun) (SE)
Annonserat
den 3 april 2017
Stängs
den 21 april 2017
Kontakta
Peter Högberg
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vill du bli vår nästa chef?

LÄNSMUSIKCHEF

Länsmusiken – Kalmar läns musikstiftelse söker ny länsmusikchef med god kunskap inom musik, kultur och den arena där länsmusiken verkar. Styrelsens vision är att verksamheten ska vara en angelägen generator för ett mångsidigt och högkvalitativt musikliv. Vi söker en ledare som vill driva länsmusiken i den riktningen tillsammans med våra engagerade och kompetenta medarbetare.

Verksamheten
Länsmusiken har idag 10 medarbetare och en bred samverkan med frilansande musiker. Verksamheten består i huvudsak av fyra områden:
• Barn och unga
• Samverkan med det lokala och regionala musiklivet
• Kammarorkestern Camerata Nordica
• Talentcoach, med stöd till unga talanger inom hiphop/soul, pop och rock

Musikstiftelsen ansvarar för att invånarna ska få ett rikt och varierat musikliv. Verksamheten har god spridning i länet tack vare samverkan med arrangörsföreningar, skolor, studieförbund m m.

Ett nyckelord för Länsmusiken är mångfald av musik. Därför finns olika genrer i utbudet, från intim kammarmusik och mustig folkmusik till hetaste jazz, underfundiga visor och modernt avantgarde. För att åstadkomma mångfalden kompletteras verksamheten med frilansande musiker.

Arbetsuppgifter
Genom ett professionellt förhållningssätt och en god kommunikativ förmåga skapar och utvecklar du goda relationer med medarbetare och samverkande parter.

Du leder verksamheten mot uppsatta mål och skapar förutsättningar för utveckling, engagemang och motivation.
Du har ett genuint intresse för ledarskap med fokus på att i det dagliga arbetet leda och inspirera dina medarbetare. Du har fokus på att tillsammans med medarbetare och styrelse skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö. Ert gemensamma arbete ska stärka länsmusiken och bidra till utveckling av musiklivet i länet. Du tar ansvar för samverkan med andra aktörer; regionalt, nationellt och internationellt. Med utgångspunkt från vision och mål för länsmusiken samordnar du processer för en långsiktig planering av verksamhet, ekonomi och personal. Du har ett övergripande arbetsmiljöansvar och arbetar för jämställdhet och mångfald.
Du är föredragande och verkställande tjänsteperson i styrelsen för Kalmar läns musikstiftelse.

Kvalifikationer
Du har en adekvat akademisk utbildning, gärna inom musik, och en dokumenterad chefserfarenhet. Du är kommunikativ och har en god förmåga att samarbeta. Du ska ha förmåga att entusiasmera medarbetare och delegera ansvar för att nå bästa möjliga resultat. Som chef ska du ha mod att fatta beslut utifrån verksamhetens behov samt visa driv och uthållighet i arbetet med utveckling.

I ansökan, som skickas digitalt till ordförande, önskar vi att du delar med dig av din syn på ledarskap och din vision för Länsmusiken.
Ansökan ska vara oss tillhanda senast 21/4-2017
Anställningsform: Vi ser gärna tidsbegränsad anställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse

Upplysningar
Peter Högberg (S) ordförande styrelsen 070-597 61 57, peter@peterhogberg.se
Åke Nilsson (KD) vice ordförande styrelsen 070-741 15 07, ake.nilsson@kristdemokraterna.se
Fackligt ombud Torbjörn Westman ombud för SYMF 070-654 00 36, torbi@lansmusiken.se