Handläggande specialpedagog till utbildningsförvaltningen, Stockholms Stad

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 9 april 2017
Stängs
den 24 april 2017
Ref:
2017/2048
Kontakta
Christer Blomkvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Handläggande specialpedagog till mottagandeteamet

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Avdelningen för utveckling och samordning ska bidra till att skapa bästa möjliga förutsättningar att genomföra utbildning av hög kvalitet för barn och elever. Avdelningen består av IKT-enheten, FoU-enheten, uppföljningsenheten och förvaltningens programkontor.

Mottagandeteamet inom uppföljningsenheten har i uppgift att bereda beslut om mottagande i grundsärskolan och i gymnasiesärskolan utifrån inkomna bedömningsunderlag (myndighetsutövning).

Utbildningsförvaltningen söker nu en handläggare/specialpedagog till mottagandeteamet. Tjänsten är placerad på uppföljningsenheten vid avdelningen för utveckling och samordning. Vi sitter i lokaler på Hantverkargatan, Kungsholmen.

Arbetsbeskrivning
Arbetet som handläggare/specialpedagog i mottagandeteamet för grundsärskola och gymnasiesärskola innebär att i samverkan med två psykologer och en annan specialpedagog på grundval av inkomna ansökningar utreda elevers rätt att genomföra sin utbildning inom grundsärskola och gymnasiesärskola.

I arbetsuppgifterna ingår vidare att bedöma vilken ekonomisk ersättning i form av eventuellt tilläggsbelopp som ska ges till skolorna för de elever som tas emot i grundsärskolan och i gymnasiesärskolan, samt vid behov medverka i sådana bedömningar gällande grundskola och gymnasieskola samt i andra arbetsuppgifter vid uppföljningsenheten.

Kvalifikationer
Du behöver vara behörig specialpedagog. Utöver detta vill vi att du har följande erfarenheter och kompetens:

 • gedigen erfarenhet av specialpedagogiskt arbete i främst grundsärskola och/eller gymnasiesärskola men gärna också i grundskola och gymnasieskola
 • goda kunskaper om funktionsnedsättningar
 • kunskap om lagar, förordningar, läroplan, Skolverkets allmänna råd etc. när det gäller elever i behov av särskilt stöd
 • goda datorkunskaper
 • har lätt för att samarbeta och arbeta i team
 • god språklig och analytisk förmåga 

Varmt välkommen med din ansökan

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Referensnummer: 2017/2048

Kontakt

 • Christer Blomkvist, Enhetschef, 08-508 33 689
 • Maria Fritz-Olson, specialpedagog, 08-508 33 734

Facklig företrädare

 • Johan Thörnroth, Lärarförbundet, 08-508 33 550
 • Ragnar Sjölander, Lärarnas Riksförbund , 08-508 42 302
 • Tibor Muhi, SACO , 070-090 44 48
 • Leif Pilevång, Sveriges Psykologförbund , 08-567 06 410

Publicerat: 2017-04-10
Sista ansökningsdag: 2017-04-24

Liknande jobb

Liknande jobb