Fastighetschef till Vimmerby kommun

Rekryterare
Plats
Vimmerby (Kommun), Kalmar
Annonserat
den 10 april 2017
Stängs
den 30 april 2017
Kontakta
Elin Alm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Fastighetschef Vimmerby kommun

Arbetsgivare: Vimmerby kommun
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort: Vimmerby
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Arbetsplatsbeskrivning
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Ansvarmod och fantasi är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se.

Vi söker nu en kunnig och driven Fastighetschef till Samhällsbyggnadsavdelningen som är en del av Kommunstyrelseförvaltningen. Fastighetskontorets uppdrag är att förse kommunens verksamheter med ändamålsenliga lokaler genom förvaltning, fastighetsdrift, underhåll och byggnation. Fastighetskontoret förvaltar ca 140 000 m2 och arbetar även med energifrågor och administration av internhyror. Då vi står inför nya spännande utmaningar i form av kommande nybyggnationer och stora projekt erbjuder vi dig med rätt kompetens och erfarenhet ett brett och spännande uppdrag där du får stor möjlighet att vara med och driva denna utveckling och verksamhet framåt.

Arbetsbeskrivning
Som Fastighetschef är du första linjens chef och arbetsgivarens representant. Du är den som leder och utvecklar fastighetsavdelningen med dina 6 medarbetare inom förvaltning, projekt och verksamhetsstöd. Du har såväl ekonomiskt ansvar som arbetsmiljöansvar för ditt område. I rollen som fastighetschef arbetar du i huvudsak med fortsatt utveckling av organisationen samt dess arbetsmetoder och du ansvar för att verksamheten bedrivs och utvärderas efter uppsatta mål. Hantering av konsulttjänster, entreprenader samt upphandlingar ingår också i tjänsten. Samarbete med kommunens verksamheter och marknadens aktörer är också en viktig del av arbetet. Som fastighetschef kommer du även att leda egna projekt, vid behov med hjälp av konsulter. I ditt uppdrag har du tillgång till flera stödfunktioner som exempelvis controller. Du ingår i samhällsbyggnadsavdelningens ledningsgrupp och rapporterar till samhällsbyggnadschefen som du också är underställd.

Som ny chef i Vimmerby kommun kommer du att delta i vårt Ledarutvecklingsprogram, som bygger på sex olika steg, från teamet och dess utveckling till dig som person och dina styrkor och hur andra ser på dig och ditt ledarskap. Du kommer därigenom att få verktyg och stöttning i ditt ledarskap.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning alternativt kunskap/erfarenhet som bedöms likvärdig. Du ska ha dokumenterad ledarerfarenhet och erfarenhet av personal-  ekonomi och verksamhetsansvar är önskvärt. Vidare har du stor kunskap och erfarenhet inom bygg- och fastighetsfrågor. Har du erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är detta meriterande likaså kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU).

Goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift samt körkort är ett krav för tjänsten.

För att lyckas i rollen som Fastighetschef är du trygg i ditt ledarskap och skapar delaktighet, engagemang och förtroende hos dina medarbetare. Du agerar konsekvent och är positiv med bevarat lugn även i utmanande situationer.  Du har intresse för verksamhetsutveckling och driver arbetet framåt, hela tiden med kundens behov i centrum. För tjänsten är det viktigt att du har förmågan att planera och organisera på ett effektivt sätt samt analysera och fatta beslut utifrån varsamhetens mål. Då du i rollen som Fastighetschef har stor kontakt med både interna och externa aktörer ser vi det som viktigt att du trivs med att samarbeta och samverka samt har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson:
Elin Alm, ansvarig rekryteringskonsult Unik Resurs (elin.alm@unikresurs.se) tel: 0760-19 23 99

Miklós Hatházi Samhällsbyggnadschef Vimmerby kommun miklos.hathazi@vimmerby.se tel: 0492-769064

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!