Läkare trafikmedicin sökes till Transportstyrelsen

Plats
Borlänge, Stockholm, Umeå, Norrköping
Annonserat
den 13 april 2017
Stängs
den 30 april 2017
Ref:
TSG 2017-891
Kontakta
Annika Sjöberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

transportstyrelsen.PNG

Läkare trafikmedicin
Flera orter, se annonstext

Ref: TSG 2017-891

Vill du bli en del av vår nationella och internationella spetskompetens gällande medicinsk lämplighet att inneha körkort? Du kommer att jobba i ett tight team av läkare, jurister och utredare som skapar morgondagens krav och möjligheter inom trafikmedicinområdet. Hos oss kommer du att bidra med samhällsnytta för medborgare och företag i Sverige. Du kommer att kunna utvecklas i din roll, få användning för din breda kompetens och ha möjlighet att hitta en mycket bra balans mellan jobb och fritid.  

Om jobbet
Vårt arbete går ut på att väga tillgänglighet mot trafiksäkerhet. Vi vill att individen i möjligaste mån ska få möjlighet att fortsätta köra lastbil eller personbil, men vi ingriper när medicinska tillstånd hämmar körförmågan så mycket att fara uppstår. Därför arbetar vi inom olika medicinska områden som kan ha betydelse i trafiken, t.ex demens och andra kognitiva störningar, missbruk/beroende, sömn- och vakenhetsstörningar, epilepsi, hjärtsjukdomar, diabetes, ögonsjukdomar, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykiatri. Vi utreder ärenden om medicinsk lämplighet att inneha körkort, dels som remisser internt från Transportstyrelsens körkortsavdelning, dels som ansökningar om undantag från de medicinska kraven från enskilda personer. Vi utarbetar de gällande föreskrifterna inom trafikmedicinområdet och bedömer ansökningar om undantag från hälsoföreskrifterna. Det utåtriktade arbetet är viktigt och består i huvudsak av information om gällande föreskrifter. Jobbet ger dig också möjligheter att ha både nationella och internationella kontakter på det trafikmedicinska området och delta i kunskapsutvecklingen.

Det kan även finnas möjlighet att utveckla ditt forskningsintresse då vi har behov av uppföljningar av trafiksäkerhetseffekterna av vårt arbete.

Du kommer att
Du kommer att arbeta i ett team bestående av läkare, jurister och utredare. Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att

 • göra medicinska bedömningar av trafikmedicinska ärenden
 • vara ett expertstöd i trafikmedicinska frågor
 • svara på frågor från allmänhet, myndigheter och sjukvårdspersonal om trafikmedicinska frågor
 • regelutvecklingsarbete
 • delta i det utåtriktade trafikmedicinska arbetet med olika informationsinsatser.

Om du ska trivas hos oss…

....behöver du kunna lyfta blicken, se helheten och tänka långsiktigt. Eftersom du är vårt ansikte utåt ska du kunna representera vår verksamhet på ett bra sätt. Vi vill att du tar ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för våra olikheter.

Du måste ha

 • läkarlegitimation med specialistkompetens gärna inom allmänmedicin, internmedicin, företagshälsovård eller annan specialitet som vi bedömer är användbar utifrån verksamheten.

Det är meriterande om du också har

 • arbetat med handläggning och bedömning av trafikmedicinska ärenden eller handläggning och bedömning av liknande ärenden inom statlig förvaltning
 • erfarenhet av att värdera medicinsk kunskap utifrån forskningsresultat eller att själv ha bedrivit forskning.

Vi vill att du

 • har lätt att uttrycka dig i tal och skrift
 • har lätt att arbeta i grupp
 • har förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt.
 • har förmåga att ta ansvar för din del men även medverka till helheten
 • är positiv och lätt att samarbeta med.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?
Anställningen är en tillsvidareanställning dagtid med placering i Borlänge, Stockholm, Umeå eller Norrköping. Om du önskar annan placeringsort än Borlänge kräver arbetet regelbundna tjänsteresor till Borlänge. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning.

Om du vill veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta

sektionschef Annika Sjöberg, tel. 010-49 56 266 , e-post annika.sjoberg@transportstyrelsen.se

chefsläkare Lars Englund, tel. 010-495 57 65, e-post lars.englund@transportstyrelsen.se

Saco, Erika Ahlfort och ST, Åsa Furubom nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Välkommen med din ansökan

Vi behöver din ansökan senast den 30 april 2017 märkt med referensnummer TSG 2017-891. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem.