Två bitr. verksamhetschefer för grundskolan till Huddinge kommun

Rekryterare
Plats
Huddinge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 13 april 2017
Stängs
den 7 maj 2017
Kontakta
Anna Arborelius
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Två bitr. verksamhetschefer för grundskolan till Huddinge kommun

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare, oavsett om du är lärare, ingenjör eller socialsekreterare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. All verksamhet inom barn-och utbildningsförvaltningens förskolor och skolor utgår från vår pedagogiska plattform. Barn och elever ska mötas av samma syn på pedagogiskt ledarskap och lärande, oavsett hur gamla de är eller var i kommunen de bor. Plattformen grundar sig i forskning och beprövad erfarenhet eftersom vi alltid strävar efter att arbeta med det som ger resultat. Läs om vår pedagogiska plattform på http://www.pedagoghuddinge.se/projekt-och-utveckling/pedagogisk-plattform/

Vi söker dig som vill vara en förebild och bidra till en hållbar samhällsutveckling. Du är öppen och välkomnande i mötet med andra, har mod att tänka nytt och drivkraft att omsätta tankarna till handling.

Enhetsbeskrivning
Huddinge är en kommun som växer och fram till år 2030 planeras cirka 20 000 nya bostäder. Antalet invånare ökar och många nya skolor kommer att byggas. Idag finns det ca 15.000 grundskoleelever och ca 12.000 av dem går i Huddinges 30 kommunala grundskolor som leds av 22 rektorer.

Barn- och utbildningsförvaltningen har totalt 3 600 medarbetare och 170 chefer som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasieskola och vuxenutbildning.

Inom grundskoleverksamheten har man lagt en ny ledningsorganisation för att möta den starka tillväxt som råder med fler elever och skolor som följd. Bland annat har man skapat två nya tjänster som biträdande verksamhetschef för att leda, stödja och utveckla det viktiga arbetet i skolorna.

Om uppdraget
Vi söker två biträdande verksamhetschefer för grundskolan som leder, styr och följer upp skolverksamheten inom ett eget område. Det innebär personalansvar över skolornas rektorer med fullt verksamhets-, arbetsmiljö- och ekonomiskt ansvar. Uppdraget innebär att leda, utveckla och följa upp verksamheten utifrån de politiskt uppsatta målen. I ansvaret ingår att leda regelbundna rektorsmöten som ett stöd i utvecklingen av grundskolans verksamhet. En ambition är att skapa en ökad koncernkänsla genom en lärande organisation som alltid har en förbättrad utbildning för varje elev i fokus.

Som biträdande verksamhetschef rapporterar du till verksamhetschefen för verksamhetsområde grundskola och ingår i ledningsgruppen för grundskolan.

Din profil
Vi söker dig med akademisk examen med pedagogisk inriktning eller annan relevant utbildning och flerårig erfarenhet som skolledare inom grundskola. Du har också erfarenhet som chef med inriktning på utbildningsverksamhet och är väl insatt i aktuell pedagogisk forskning, samt tillämpning av nationella och kommunala styrdokument. Vi ser också att du har erfarenhet från politisk styrd organisation.

Som ledare arbetar du med transparens, tillit och resultat genom ett lösningsfokuserat arbetssätt som leder organisationen till utveckling och god kvalitet. Vidare har du förmåga att arbeta med komplexa frågeställningar och driva utveckling mot uppsatta mål. Som person har du en hög problemlösande och analytisk förmåga.

För att lyckas i rollen behöver du vara tydlig i din kommunikation, ha en god förmåga att samarbeta och skapa delaktighet i organisationen.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Välkommen till en dynamisk kommun med engagerade politiker och tjänstemän, som alla brinner för uppdraget att ge alla barn och elever de bästa förutsättningarna!

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag.

https://www.huddinge.se/arbete-och-karriar/arbeta-i-huddinge-kommun/formaner/

Grundskolans ledningsorganisation sitter tillsammans i trevliga lokaler på Gymnasietorget i Huddinge. Hit tar man sig enkelt med kollektivtrafik, det är till exempel promenadavstånd från Stuvsta pendeltågsstation.

Kontakt
För mer information, kontakta chefsrekryteringskonsulterna Anna Arborelius 072-537 50 11 eller Kari Karvonen 070-377 69 61 på Experis. Välkommen med din ansökan snarast och senast 2017-05-07

Fackliga företrädare
Namn på fackliga företrädare och deras kontaktuppgifter hittar du på kommunens webbplats

http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Liknande jobb

Liknande jobb