Controller med inriktning verksamhetsanalys till KSON

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 21 april 2017
Stängs
den 9 maj 2017
Kontakta
Therese Rocafort Svensson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Controller med inriktning verksamhetsanalys

Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON) är ett unikt samarbete mellan Norrtälje kommun och Stockholms läns landsting. Genom samarbetet har en självständig myndighet med ansvar för hälso- och sjukvård och omsorg i Norrtälje skapats. Förbundet leds av en direktion, med ledamöter från fullmäktige i både landstinget och kommunen. Uppdraget är att tillgodose Norrtäljebornas behov av hälso- och sjukvård och omsorg, men också att äga och förvalta TioHundra AB. Ansvaret spänner över många verksamheter, med en årsbudget om cirka 2,7 miljarder kronor. Förbundet har därmed unika förutsättningar att sömlöst tillgodose invånarnas behov av effektiva helhetslösningar. Förvaltningen har ett åttiotal medarbetare som huvudsakligen arbetar med beställar-, ägar- och myndighetsuppdrag. Vi har avtal med många utförare, där verksamhet i egen regi utförs av det helägda TioHundra AB. Förvaltningen kommer att delas in i tre avdelningar: beställaravdelning, biståndsavdelning och stöd- och utvecklingsavdelningen. KSON befinner sig nu i en stark utvecklingsfas inom såväl ekonomistyrning som verksamhetsuppföljning.

Arbetsbeskrivning
Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON) rekryterar nu en controller med inriktning verksamhetsanalys. Som controller på KSON i Norrtälje blir du del av en ny controllerfunktion med totalt tre medarbetare. Som del av en ny funktion kommer du att få vara delaktig i arbetet med att sätta ramar och processer för det fortsatta controllerarbetet inom Kommunalförbundet.

Arbetet på KSON präglas av en stark rörelse framåt. Som controller med inriktning verksamhetsanalys kommer du att få möjlighet att påverka den framtida styrprocessen inom KSON. Du kommer att fungera som processledare för verksamhetsplanering och budget samt för verksamhetsuppföljning och rapportering på förvaltningsnivå. Stort fokus i rollen kommer att ligga på att utarbeta och följa upp nya nyckeltal för vård- och omsorgsarbetet inom KSON.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara:               

  • Analysera resultat och upprätta rapporter inklusive prognoser
  • Utveckling och uppföljning av nyckeltal tillsammans med verksamheterna
  • Framtagande av lokala instruktioner, rutiner, mallar kopplat till styrprocessen
  • Utarbeta beslutsunderlag såsom verksamhetsspecifika analyser, bedömningar av volymer, prisutveckling och ekonomi, scenariobeskrivningar
  • Omvärldsbevakning
  • Driva/medverka i kommunövergripande ekonomistyrningsprojekt/arbetsgrupp

Vem är du?
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom ekonomi- och verksamhetsstyrning inom offentlig verksamhet.  Du har en examen på högskolenivå inom ekonomi eller annan inriktning med motsvarande fokus på ekonomi.  Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med uppföljning av nyckeltal inom kommunal omsorg är det meriterande.

Som person är du är analytisk, drivande och har god förmåga att samarbeta och att arbeta självständigt. För att lyckas i rollen behöver du även vara en god och lyhörd pedagog i din relation till förbundets medlemmar, chefer, medarbetare, utförare, politiker med flera. Du är också utvecklings- och resultatinriktad.

Rollen kräver stor integritet och förmåga att balansera ett styrande och ett stödjande förhållningssätt. Du måste dessutom kunna uttrycka Dig väl på svenska i både tal och skrift samt ha mycket goda kunskaper i Microsoft Excel. Erfarenhet av något av systemen Hypergene, Aditro och/eller Procapita är meriterande.

Vad kan vi erbjuda dig?
Rollen som controller med inriktning verksamhetsanalys är en unik möjlighet att få vara med att bygga upp en myndighet från början och kunna bidra till en effektiv styrning.

Kommunalförbundet Sjukvård och Omsorg i Norrtälje värnar om sina medarbetare. Genom professionella och engagerade ledare och medarbetare skapas en framgångsrik organisation och en god arbetsmiljö. Allas lika värde är en självklar värdegrund för Kommunalförbundet Sjukvård och Omsorg i Norrtälje.

Norrtälje är hjärtat i Roslagen. Här hittar du en idyllisk stadskärna, öppet landskap och en fantastisk skärgård. I Norrtälje finns 13 218 öar, cirka 60 000 invånare som på sommaren blir dubbelt så många. Med goda kommunikationer ligger Norrtälje under en timme från Stockholm City och det är nära till både Uppsala och Arlanda.

Kontaktperson
I den här rekryteringen samarbetar Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg med Experis Finance. Tjänsten söker du via "Ansök"-knappen. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Rocafort Svensson på 08-736 28 77.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:  Heltid

Facklig representant Kristina Drotz, Telefonnummer: 0176-327190

Fackförbundet Vision Norrtälje

Liknande jobb

Liknande jobb