Forskningskoordinator till ledningsstaben vid Örebro Universitet

Plats
Örebro (Kommun)
Annonserat
den 27 april 2017
Stängs
den 29 maj 2017
Ref:
ORU 2.2.1-02044/2017
Kontakta
Johan Schnürer
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Forskningskoordinator till ledningsstaben

Ref nr: ORU 2.2.1-02044/2017

Vi förstärker Örebro universitets ledningsstab och söker en forskningskoordinator för tillsvidareanställning.

Ledningsstabens uppdrag är att utgöra ett direkt och kvalificerat stöd till universitetsledningen men också till övrig verksamhet inom universitetet. Vi förstärker nu stödet till ledningen inom forskningsområdet och söker en drivande och engagerad person med stort intresse för forskningsfrågor.

Arbetsuppgifter
Som forskningskoordinator kommer du att vara ett strategiskt stöd till universitetsledningen i frågor som rör forskning, forskningspolitik och forskningsfinansiering. Du kommer att ha rektor som närmaste uppdragsgivare. Du kommer att arbeta med uppföljning, analyser, utredningar och omvärldsbevakning. Du utarbetar beslutsunderlag och deltar i beredning av universitetsövergripande forskningsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorsexamen samt några års erfarenhet av egen forskning. Du har även erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom planering, uppföljning eller utvärdering av verksamhet på central-, fakultets- eller institutionsnivå vid ett lärosäte, alternativt forskningsfinansiär. Du har god kompetens gällande svensk och internationell forskningsfinansiering, liksom mycket god kännedom om högskolesektorn.

Arbete vid Örebro universitets ledningsstab innebär nära samverkan med fakulteter och andra relevanta funktioner inom universitetet samt att du kommer representera Örebro universitet i olika externa sammanhang och arbetsgrupper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper så som förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt en mycket god samarbetsförmåga. Du kan uttrycka dig väl i tal och i skrift, både på svenska och engelska.

Jämlikhet
Vår ambition är att ha en arbetsplats som präglas av jämställdhet och mångfald.

Information
Anställningen är tillsvidare på 100%. Individuell lönesättning tillämpas.

Närmare upplysningar om anställningen som forskningskoordinator lämnas av rektor Johan Schnürer, telefon: 019-30 32 05, e-post: johan.schnurer@oru.se

Du kan även kontakta stabschef, ledningsstaben, Gunilla Zettergren, telefon: 019-30 32 30, e-post: gunilla.zettergren@oru.se

Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev

  • CV

  • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 29 maj 2017. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.