Planchef till Knivsta kommun

Rekryterare
Plats
Knivsta (Kommun), Uppsala
Annonserat
den 28 april 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Ref:
A678097
Kontakta
Emma Lundbergh
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Planchef

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala är mycket attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Vi bygger aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och natur. Ta chansen att uppleva och utvecklas med Knivsta kommun - där framtiden bor.

Vi söker nu en planchef till Planenheten, som kommer att tillhöra kommunens Samhällsbyggnadskontor från och med augusti 2017. Kontoret ansvarar idag för förvaltning och utveckling av kommunens parker, lekparker, naturområden, avfall, vatten och avlopp, bostadsanpassning samt gator och trafik. Vi driver kommunens stadsutvecklingsprojekt och din medverkan blir mycket betydelsefull.

Arbetsuppgifter
Som planchef blir du en nyckelperson i arbetet med att bygga en modern småstad och mötesplats för ett hållbart samhälle i samverkan med en levande landsbygd. Vidare har du ett stort ansvar för kommunens samhällsplanering och övergripande gestaltning.

Som planchef kommer du att ha verksamhets-, budget- och personalansvar för en kompetent grupp med planarkitekter, miljöplanerare och översiktsplanerare. Du ansvarar för att arbetet på enheten utförs enligt satta tidplaner, med god kvalitet och hög servicegrad. Vidare har du ett samordningsansvar för kommunens kommande och pågående detaljplanering. Planchefen svarar också för att, tillsammans med Exploateringschef och Samhällsbyggnadschef, upprätthålla en förtroendefull dialog med privata och offentliga aktörer, däribland kommunens övriga kontor samt politik. Du rapporterar direkt till Samhällsbyggnadschefen och ingår i Samhällsbyggnadskontorets ledningsgrupp.

Du kommer att få ett arbetsledande uppdrag i en stimulerande miljö med engagerade medarbetare. Välkommen till Knivsta – där framtiden bor!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning arkitektur eller motsvarande akademisk utbildning. Du ska ha bred erfarenhet av att arbeta med planering och stadsbyggnadsfrågor i en ledande position. Du behöver ha goda kunskaper om plan- och bygglagen, miljöbalken och den kommunala beslutsprocessen samt vana att driva komplexa planeringsprocesser med många intressenter.

Vi ser att du är en strategisk ledare med ett genuint intresse för samhällsplanering och du drivs av att få medarbetare att växa. En tydlig ledargestalt med ett mål- och resultatorienterat förhållningssätt. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2017-05-28
Ange referens: A678097

Du kan söka detta jobb genom

  • Göra en digital ansökan genom att klicka på "Ansök-knappen"

Kontaktpersoner
Emma Lundbergh, Samhällsbyggnadschef 018-34 70 00 emma.lundbergh@knivsta.se

Fackliga representanter

Övrig information
Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på 0771-10 10 29.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen. Facklig kontakt nås via kommunens hemsida, rubriken "Lediga jobb".

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb