Ekonom till Universitets- och högskolerådet (UHR)

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 28 april 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Ekonom sökes till Universitets- och högskolerådet

Universitets- och högskolerådet (UHR) är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vi ger stöd och information till alla som vill läsa vidare på högskolan och samordnar antagningen till universitet och högskolor. Vi ansvarar även för högskoleprovet, erbjuder möjligheter till internationellt utbyte och bedömer utländska utbildningar. UHR har ca 290 anställda i Stockholm och Visby. Vi söker dig som, tillsammans med våra kunniga medarbetare, vill vara med och utveckla vår myndighet och bidra till vår vision utbildning, utbyten, utveckling – för alla som vill vidare. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av mångfald och respekt för allas lika värde.

Vad innebär arbetet?
Befattningen som ekonom är placerad på administrativa avdelningen, ekonomienheten. Enheten består i nuläget av tre medarbetare och en ekonomichef. Vi har en hög tillgänglighet och flexibilitet och utgör ett team med både egna ansvarsområden och gemensamma uppdrag där vi samarbetar inom avdelningen och med övriga avdelningar på myndigheten. Vi arbetar med myndighetens ekonomistyrning och vi ansvarar för intern och extern redovisning.

Vilka kommer arbetsuppgifterna att vara?
I rollen som ekonom kommer du att arbeta brett inom ekonomiområdet. Bland annat kommer du att i det dagliga arbetet få arbeta med processen med leverantörsfakturor och med att kostnaderna bokförs korrekt.

I rollen ingår bland annat arbetsuppgifter som:

- leverantörsreskontra,

- övriga utbetalningar,

- reseräkningar,

- tidredovisning,

- samt andra förekommande löpande arbetsuppgifter.

Vilka erfarenheter och egenskaper efterfrågas?
Vi söker dig som har:

  • ekonomisk utbildning på minst gymnasienivå
  • några års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter
  • goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet  av statlig redovisning
  • erfarenhet av ekonomisystemet Agresso

För att trivas i rollen som ekonom kräver det att du är självgående, ansvarstagande och noggrann. Arbetet kräver också god numerisk analytisk förmåga. Du behöver ha förmåga att samarbeta och kunna ta egna initiativ. Du har även en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hur ansöker jag och var kan jag få mer information om anställningen och UHR?
Välkommen med din ansökan senast 21 maj 2017 via www.uhr.se/ledigajobb. För mer information om UHR gå in på www.uhr.se

Anställningen är placerad i Stockholm. Den omfattar heltid och gäller tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av ekonomichef Daniel Bäckman, tfn: 010-470 03 12. Fackliga kontaktpersoner är Erik Kyhlberg (SACO) tfn: 010-470 04 91 och Henrik Ohlson (ST) tfn: 010-470 03 34

Vi har gjort våra medieval och vill inte bli kontaktade av bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb