Affärsområdeschef elnät till Sandviken Energi

Rekryterare
Plats
Sandviken (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 2 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Kontakta
Torgny Balkefors
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker dig som vill driva och utveckla Sandviken Energis elnät in i en spännande framtid. Befattningen ansvarar för att leverera el till våra kunder som värdesätter hög driftsäkerhet och konkurrensmässiga priser.

Dina arbetsuppgifter
Som Chef för elnätet ansvarar du för deras förmåga att utvecklas till ett processorienterat och kostnadseffektivt bolag för en trygg leverans av el till våra kunder. Du kommer att arbeta både taktiskt och strategiskt i din roll där du analyserar, strukturerar och genomför ständiga förbättringar i verksamheten. Du är medlem i företagsledningen där du tillsammans med ledningen strategiskt utvecklar Sandviken Energi AB där koncernnyttan är det övergripande ansvaret.

Verksamheten levererar i dag el till ca 21 000 kunder i Sandvikens kommun. Uppföljning och utveckling av deras dagliga verksamhet samt planering av den kommande är en avgörande del i den fortsatta resan framåt. Därför satsar vi nu ytterligare mot framtiden.

Rollen rapporterar till VD och ingår i Sandviken Energis ledningsgrupp. Avdelningen består idag av 32 personer fördelat inom drift underhåll samt nätutveckling.

I din roll ingår även att aktivt arbeta tillsammans med övriga stödfunktioner och affärsområden och driva hela koncernen mot ständiga förbättringar.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Skapa struktur för operativ och strategisk uppföljning och utveckling och driva ett processorienterat arbete framåt
  • Analysera, planera, besluta, genomföra och följa upp projekt (strategiska och operativa), förbättringsaktiviteter och åtgärder på avvikelser inom ansvarsområdet tillsammans med underställd personal samt omkringliggande funktioner
  • Driva och ansvara för egna projekt och aktiviteter
  • Aktivt driva effektivisering och gemensam processutveckling
  • Skapa en positiv förbättringsorienterad kultur inom egna avdelningen samt inom koncernen som helhet
  • Utbilda, träna och coacha medarbetare mot ständiga förbättringar
  • Vara ett ledarskapsmässigt föredöme för verksamhetens chefer, ledare och medarbetare


Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att ha arbetat framgångsrikt som ledare och chef inom elnät eller i annan produktionsmiljö eller processindustri. Erfarenhet av projektstyrning eller processutveckling är en merit. Du har kunskap och erfarenhet av att leda grupper och människor i förändringsarbete.
Du som söker har högskoleutbildning eller liknade inom teknik samt utbildning inom ledarskap. Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning.

Personliga egenskaper 
Är du en ansvarsfull och driven person med ett positivt förhållningssätt och som trivs med att jobba i en förbättringsorienterad miljö med högt tempo så har du goda förutsättningar att passa in i vårt team och vår fortsatta utveckling. Du lockas av en ledarroll där du både jobbar med analys och strukturering samt med att inspirera och skapa resultat genom engagemang och hög delaktighet.

Säkerhetsklassad tjänst
Då tjänsten är säkerhetsklassad ska du vara svensk medborgare och säkerhetsprövning kommer att ske. 

B-körkort är ett krav. 
Du blir anställd av Sandviken Energi.

För mer information: ansvarig rekryteringskonsult Torgny Balkefors, tfn 0733-43 47 69.
Sista dag för att lämna din intresseanmälan: 28 maj 2017.

Kontakt
Arbetsgivare: Balkefors & Ponsiluoma Chefsrekrytering
Arbetsort: Sandviken
Kontaktperson: Torgny Balkefors, torgny@balkefors-ponsiluoma.se, 0733434769

Villkor
Yrkestitel: Avdelningschef
Anställningsform: Tills vidare
Varaktighet: Tills vidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast
Körkort: Personbil

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2017-05-28
Annonsen publicerades: 2017-04-27