Ekonom till Vetenskapsrådet

Rekryterare
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 2 maj 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Ref:
2.2.1-2017-5736
Kontakta
Fredrik Gunnarsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vetenskapsrådet söker ekonom

Stockholm

Ref: 2.2.1-2017-5736

Vetenskapsrådet är en statlig myndighet som har en ledande roll för att utveckla svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet och därmed bidra till samhällets utveckling. Myndigheten finansierar forskning av högsta vetenskapliga kvalitet. Vetenskapsrådet är också rådgivare till regeringen i forskningsrelaterade frågor och samordnar och utvecklar kommunikation om forskningens betydelse, resultat och villkor. Myndigheten har ett övergripande ansvar för nationell forskningsinfrastruktur och verkar för internationellt forskningssamarbete. På Vetenskapsrådet arbetar 180 personer i moderna lokaler mitt i centrala Stockholm. I arbetet inom ämnesråd, råd, kommittéer och beredningsgrupper deltar över 800 svenska och internationella forskare.

Vetenskapsrådet söker erfaren ekonom för placering på enheten för personal och ekonomi. Ekonomifunktionen ansvarar för underlag för ekonomisk planering och uppföljning, löpande ekonomisk redovisning, intern ekonomiadministration och stöd till verksamheten i olika budgetfrågor.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med redovisning och rapportering, avstämningar och prognoser. Därtill kommer uppföljning och budgetering för vissa av Vetenskapsrådets anslag och ge råd och stöd till budgetansvarig chef eller samarbeta med koordinatorer för ämnesråd och kommittéer. Du har en viktig roll i att medverka i utveckling av ekonomifunktionens arbetssätt och rutiner, t ex för att tillgängliggöra ekonomiska data till budgetansvariga.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ekonomisk utbildning från universitet eller högskola gärna med inriktning mot redovisning. Din tidigare erfarenhet är viktig och det krävs några års erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet med budgetering, redovisning, och ekonomisk uppföljning. Mycket goda kunskaper i Excel krävs, då detta är ett viktigt verktyg i ditt dagliga arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt är analytisk och noggrann samt har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. En god pedagogisk förmåga är värdefull. Att du dessutom kan hantera stress är nödvändigt då vissa perioder är intensiva.

Meriterande är erfarenhet av att ha arbetat i ekonomisystemet Agresso, och erfarenhet av ekonomiarbete inom universitets- och högskolesektorn.

Mer information
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vi söker också ett vikariat på sex månader.

Märk din ansökan med dnr 2.2.1-2017-5736. Du söker genom vårt e-rekryteringssystem som du når genom knappen ”Ansök” på www.vr.se under Lediga jobb och vi vill ha din ansökan senast 2017-05-21.

För ytterligare upplysningar kontakta Fredrik Gunnarsson, ekonomichef, tfn 08-546 44 209. Har du personalfrågor kontaktar du personalspecialist Malin Andersson tfn 08-546 44 028. Facklig företrädare är Viking Meissl (ST), tfn 08-546 44 235 och Emma Olsson (SACO), tfn 08- 546 44 204.

Vetenskapsrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats i centrala Stockholm som strävar efter att vara fri från diskriminering, att uppnå ökad mångfald och ge alla lika möjligheter.

Inför rekryteringsarbetet har Vetenskapsrådet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Liknande jobb

Liknande jobb