Postdoktor i tumörimmunologi till Göteborgs universitet

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 2 maj 2017
Stängs
den 22 maj 2017
Ref:
PAR 2017/206
Kontakta
Ulf Yrlid
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Postdoktor i tumörimmunologi

Diarienummer:
PAR 2017/206

Arbetsform:
Tidsbegränsad anställning

Placering:
Inst för biomedicin

Sista ansökningsdag:
2017-05-22

Anställningens längd: 2 år. Omfattning 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

En post-doktortjänst utlyses i forskargruppen som leds av lektor Ulf Yrlid, avdelningen för Mikrobiologi och Immunologi, Institutionen för Biomedicin, Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet. Forskningsgruppen studerar antigen presenterande celler och deras roll vid differentiering av T effektor celler (J Immunol. 2015 194:5187-99 and Eur J Immunol. 2013 43:1779-88). Gruppen har nära samarbete med ett flertal andra forskargrupper vid andra universitet samt Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Ämne
Tumörimmunologi

Ämnesbeskrivning
De stora framstegen inom immunoterapibehandling av cancer har visat den enorma potentialen i att frigöra immunsystemets effektorfunktioner. Den kliniska användningen av immunoterapi är än så länge begränsad till en handfull solida tumörer. Exempelvis kolorektalcancer, en sjukdom där det visats ett klart samband mellan tumörinfiltrerande lymfocyter och en bättre prognos, saknar fortfarande immunbaserad precisions behandling. I detta projekt kommer post doktorn använda avancerade immunofluorescense-baserade tekniker och sekvenseringsdata för att karakterisera immuncellsinfiltrat i kolorektalcancervävnad.

Arbetsuppgifter
Se ovan

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund
Doktorsexamen i immunologi är ett krav där en inriktning mot tumörimmunologi är meriterande. Vidare är det nödvändigt att praktiska kunskaper inom immunologiska tekniker, särskilt inom flödescytometri och immunohistokemi kan uppvisas. Tidigare arbete med framrening av celler, in vivo/in vitro cell mätningar och erfarenhet med analyser av sekvenseringsdata värderas högt. Post doktorn skall ha god förmåga att kommunicera sina forskningsresultat på engelska, en hög grad av självständighet samtidigt med en dokumenterad förmåga att arbeta i grupp

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Kontaktuppgifter för anställningen
Upplysningar om anställningen lämnas av Ulf Yrlid, Universitetslektor, 031 786 6225, ulf.yrlid@gu.se

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

- Två referenser med kontaktuppgifter

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-05-22

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.