Handläggare till Statens internbank Riksgälden

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 8 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Ref:
2017/582
Kontakta
Jenny Rolling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och utveckla statens betalningsmodell?

Vi söker nu en medarbetare till Statens internbank.

Arbetsuppgifter och tjänsten.
Vi söker en erfaren handläggare till vår kundgrupp. I kundgruppen handlägger vi myndigheters lån och placeringar och arbetar rådgivande gällande deras betalningsverksamhet.

Tillsammans med dina kollegor på avdelningen arbetar du med att genomföra utredningar och analyser samt besvara remisser och omvärldsbevaka. Utöver det kommer du även att hålla i utbildningar för olika myndigheter. I arbetet har du kontakt med våra kunder, banker och departement.

Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi och/eller statskunskap. Du har en god kunskap om myndigheters ekonomi, statsbudget och myndighetsstyrning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en myndighets ekonomi eller betalningsverksamhet alternativt regeringskansliet som exempelvis myndighetshandläggare. Vi vill att du är van vid att genomföra utredningar och hålla presentationer inför större grupper. Det är meriterande om du även arbetat med förordningar och föreskrifter.

Vi söker dig som lockas av ett varierande arbete som innehåller både löpande och utvecklande uppgifter. Du uttrycker dig väl både i tal och skrift på svenska och har erfarenhet av att dokumentera utredningar och skriva rapporter. För att lyckas i rollen krävs det att du är noggrann, nyfiken pedagogisk och flexibel med en förmåga att ta dig an nya uppgifter och lösa eventuella problem.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

  • Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.   

Kontakt
Om du har frågor är du välkommen att ringa Jenny Rolling, avdelningschef, 08 613 46 49

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28 maj 2017 genom att klicka på "Ansök-knappen". Ange referens 2017/582

Urvalet av kandidater sker löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb