Verksamhetschef till barn och ungdomspsykiatrin (BUP)

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 8 maj 2017
Stängs
den 2 juni 2017
Ref:
143900
Kontakta
Anna Stenseth
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Barn- och ungdomspsykiatri (BUP) är en verksamhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Den barn- och ungdomspsykiatriska vården i Stockholm är i en expansiv fas. Stockholm växer och alltfler barn, tonåringar och deras föräldrar vänder sig till vården för att få stöd och hjälp. Vår nya sammanhållna psykiatriorganisation med uppdrag att erbjuda psykiatri för alla åldrar ger nya möjligheter att forma en vård som utgår från patienternas behov snarare än våra organisatoriska strukturer. Vi är i startgroparna kring ett stort utvecklingsprojekt med fokus på den psykiatriska vården för patienter yngre än 25 år.

Vi söker nu dig som vill leda och utveckla BUP i Stockholm - med sina drygt 1000 medarbetare - in i framtidens hälso- och sjukvård. Du har gedigen erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriskt behandlingsarbete och av att vara ledare i en politiskt styrd organisation. Du är entusiasmerande och vill att verksamheten ska vara transparant och ha sin grund i forskning och aktuell kunskap. Att ta till vara patienters kraft och öka deras delaktighet i vårdprocessens beslut är för dig nycklar till god vård. Du ser möjligheterna med digitalisering och vill utforma arbetssätt som nyttjar moderna kommunikationsätt och öppnar upp runt den psykiatriska vården.  

Uppfattar du allt detta som spännande och roliga utmaningar? Då ska du söka jobbet som verksamhetschef på BUP! Arbetsuppgiften är att leda verksamheten och som verksamhetschef har du ett övergripande ansvar för patientsäkerhet, verksamhetsutveckling, medarbetare, ekonomi, arbetsmiljö och miljö.  

Du blir direkt underställd och rapporterar till chefen för SLSO:s verksamhetsområde Psykiatri. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschefer för vuxenpsykiatri, ätstörningsvård, beroendevård, rättspsykiatrisk vård och Centrum för psykiatriforskning.  

Vi söker dig som har  

  • hälso- och sjukvårdsutbildning  
  • goda ledaregenskaper med förmåga att stimulera till utveckling av verksamheten tillsammans med medarbetare  
  • förmåga att skapa ett öppet arbetsklimat som utgör grund för delaktighet och engagemang  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Du kommer att ha en tillsvidareanställning i din grundprofession och ett treårigt förordnande som verksamhetschef.  

Barn- och ungdomspsykiatrin inom SLSO har en omfattande öppenvårdsverksamhet geografiskt spridd över hela länet, ett tiotal länsövergripande specialmottagningar med särskild inriktning på specifika patientgrupper, fyra mellanvårdsmottagningar och en centralt placerad heldygnsvård med akutmottagning. I organisationen finns också Barn- och ungdomspsykiatriskt forskningscentrum, egen ST-verksamhet, kvalificerad internutbildning och en stab med administrativa funktioner och uppdrag kring digitalisering och verksamhetsuppföljning. Läs mer om verksamheten på www.bup.se.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.

Liknande jobb

Liknande jobb