Sektionschef till Stockholms universitet

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 9 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Ref:
SU FV-1536-17
Kontakta
Linda Josephson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Ref.nr SU FV-1536-17

vid Sektionen för studentstödStudentavdelningen. Sista ansökningsdag: 2017-05-28.

Sektionen för studentstöd bildas under hösten 2017 genom att samla tre av Studentavdelningens nuvarande verksamheter inom en ny sektion. De grupper som kommer att ingå är Studenthälsan i Stockholm, Särskilt pedagogiskt stöd (för studenter med funktionsnedsättning) och Studie- och språkverkstaden.

Studenthälsan i Stockholm erbjuder stöd för att främja studenters fysiska och psykiska hälsa samt verka för en god studiemiljö. På Studenthälsan finns psykologer och företagssköterskor. Studenthälsan erbjuder även studenthälsovård till 12 andra utbildningsanordnare i regionen. Studie- och språkverkstaden stöttar studenter i studieteknik och det akademiska skrivandet. Studenter med funktionsnedsättning erbjuds stödinsatser via Särskilt pedagogiskt stöd.

Totalt kommer ca 20 medarbetare att tillhöra sektionen. Stockholms universitet söker nu en sektionschef med ansvar för att vidareutveckla den nybildade verksamheten.

Studentavdelningen är en del av universitetsförvaltningen med uppdrag att ge stöd och service till studenter samt handlägga studentärenden. I avdelningens uppdrag ingår bl.a. ansvar för studieinformation, studie- och karriärvägledning, antagning, studiedokumentation, examensfrågor, internationellt student- och lärarutbyte, studentstöd och studenthälsovård. Inom avdelningen arbetar ca 120 personer.

Arbetsuppgifter
Som sektionschef leder du sektionens verksamhet i dess helhet och ansvarar för att utveckla verksamheten mot uppställda mål. Du ansvarar för att organisera och planera arbetet inom sektionen. I din roll som chef ingår det att företräda verksamheten i olika sammanhang lokalt på universitetet, gentemot samverkanspartner i regionen och i olika nationella och internationella sammanhang. Ditt första uppdrag som sektionschef blir att i samråd med sektionens medarbetare och Studentavdelningens ledningsgrupp forma sektionens interna organisation.

Du har personal- och budgetansvar för sektionen och du rapporterar direkt till avdelningschefen samt ingår i Studentavdelningens ledningsgrupp.

Eftersom verksamheten vid Studenthälsan i Stockholm styrs av Hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), innebär befattningen som sektionschef även att svara för verksamheten ur de aspekterna.

Kvalifikationer
Du är legitimerad psykolog eller har annan relevant utbildning och erfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med insatser riktade mot unga vuxna med fysisk och/eller psykisk ohälsa. Du kan även ha erfarenhet av olika typer av pedagogiskt stöd mot samma målgrupp. Du har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda och utveckla kvalificerade medarbetare i en kunskapsbaserad organisation.

Du har mycket goda ledaregenskaper och mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du ska även ha lätt för att uttrycka dig muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Du är kommunikativ och har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer samt har förmåga att förmedla visioner till dina medarbetare och övrig verksamhet. Du ska ha god känsla för att leverera effektivt och med hög kvalitet. Som person är du modig, lyhörd och har förmågan att skapa ett gott arbetsklimat. Det nära samarbetet med den akademiska verksamheten förutsätter att du är prestigelös och en skicklig relationsbyggare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Badenoch & Clark. Frågor kring processen besvaras av rekryteringskonsult Linda Josephson, tfn 08-598 986 66.

Fackliga företrädare
Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2017-05-28

Liknande jobb

Liknande jobb