Studierektor till Runö Folkhögskola

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 9 maj 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Kontakta
Robert Ekstrand
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

RUNÖ SÖKER STUDIEREKTOR

Vi söker en studierektor för folkhögskolekurser vid vår filial i centrala Stockholm.

Runö folkhögskola – en inspirerande mötesplats mitt i Stockholm. Vi vill förena samhällsengagemang och enskild utveckling för en levande demokrati där olika människor möts, idéer prövas och nya kunskaper växer fram. Vi har utbildningar inom t.ex. samhällsfrågor, undersköterska, Svenska 2, grafisk kommunikation, etableringskurs. Vi arbetar för möjlighet till nya insikter, personlig utveckling och tid att hitta sin egen plats. Vi tar vara på deltagares erfarenheter och möter dem där de befinner sig just nu.

Uppdraget som studierektor innehåller mycket ansvar: du har ansvar för ekonomi, personal, deltagare, arbetsmiljö och lokaler, verksamhetsutveckling. Du ska planera, leda och styra filialens verksamhet med delaktighet på uppdrag av rektor/ verksamhetschef. Du får arbeta i en stimulerande miljö med kompetent personal (ca 11 personer), som tillsammans vill forma en folkhögskola som möter deltagares och samhällets behov. Du ingår i ledningsgruppen för Runös olika verksamheter.

Vi söker dig som har kunskaper, kompetens och erfarenheter inom:
Ekonomi, verksamhetsplanering och uppföljning.

Marknadsföring, schemaläggning.
Vuxnas lärande, folkhögskola, folkbildning.

Verksamhetsutveckling inom t.ex. pedagogik, IKT, specialpedagogik och svenska som andraspråk,

Erfarenheter och kunskaper om våra målgrupper.
Tydligt, analytisk och inspirerande ledarskap med delaktighet och grupprocesstänk i ditt ledarskap.

Lägst tre år erfarenhet som ledare/chef

Erfarenhet eller intresse av att skapa projekt med särskild finansiering.

Ett intresse av samhällsfrågor, hållbarhetsfrågor och kultur

Vi vill att du delar arbetarrörelsens värderingar och har ett intresse för människors utveckling och samhällets utveckling. På www.runo.se kan du läsa mer om Runö och vår verksamhetsidé under fliken ”Om oss”. Våra utbildningar vänder sig i första hand till människor med kort formell utbildning, till arbetslösa samt till människor med behov av introduktion i det svenska arbetslivet. Utbildningarna ska ha ett särskilt fokus på demokrati, arbetsliv, internationella frågor, miljöfrågor och kultur. Deltagarna ska stärkas i sin ställning på arbetsmarknaden och i sina möjligheter att ta aktiv del i samhällslivet.

Runö eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter etnisk och kulturell mångfald.

Ideella Föreningen LOs folkhögskola Runö är huvudman för Runö folkhögskola, Runö Utbildnings- och utvecklingscentrum, konferensgård Möten och Events. Föreningen har sitt säte på en egen halvö utanför Åkersberga, vi har funnits där sedan 1952.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde augusti 2017.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef/rektor Robert Ekstrand, 08-555 382 71.
Fackliga företrädare: Förbundet Folkhögskollärarna: Helene Zallin 08-555 382 70,
Vision: Marie Reinholdz 08-555 382 72.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 21 maj 2017 via mail genom att klicka på "Ansök-knappen". Ange ”studierektor” på ärenderaden. Vi har löpande intervjuer under perioden.

Liknande jobb

Liknande jobb