Objekt- och systemspecialist inom integration till Länsförsäkringar AB

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 10 maj 2017
Stängs
den 20 juni 2017
Ref:
22746
Kontakta
Elin Hedberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Objekt- och systemspecialist inom integration till Länsförsäkringar AB

IT har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet. IT inom Länsförsäkringar AB ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö. Vi stärker nu vår förvaltningsorganisation med en Objekt- och systemspecialist. Vi söker dig som med energi och erfarenhet vill bidra till vår utveckling. Du som känner igen dig i beskrivningen nedan kan se fram emot en mycket intressant tjänst hos ett spännande och växande bolag!

Om jobbet
Du kommer bli en viktig medlem i gruppen ”LFAB Gemensamt” som är en grupp inom vår enhet för IT-förvaltning. Gruppen förvaltar och vidareutvecklar objekt och applikationer som är gemensamma för hela Länsförsäkringsgruppen. Vi ansvarar för hela värdekedjan, från kravfångst till uppföljning av leverans från våra outsourcade leverantörer.

Förvaltningsobjektet Integration är Länsförsäkringars gemensamma plattform för integrationer och filöverföringar. Plattformen är i sin helhet klassificerad som affärskritisk. Vi förvaltar integrationer inom alla affärsområden samt utgör en brygga för kommunikation mellan olika slags plattformar. Vi har utöver interna integrationer även integrationer mot våra externa partners. Integrationsobjektet förvaltar flera olika typer av integrationer på två huvudsakliga plattformar, Biztalk Server (Microsoft) och Sterling Integrator (IBM).

Som kombinerad objekt- och systemspecialist är dina två huvuduppgifter att som specialist stötta Länsförsäkringars verksamheter i sina krav inom filöverföringsområdet och att vara kravställare mot förvaltningsobjektets underleverantörer. Detta kan t.ex. handla om att delta i möten för kommande projekt, att granska verksamheternas krav och att ge vägledning i våra processer. I din roll bidrar du med förslag på kontinuerliga förbättringsaktiviteter inom förvaltningsobjektet samt stöttar förvaltningsledningen i frågor såsom riskhantering, framtagande av förvaltningsplan samt uppföljning av förvaltningsaktiviteter.

Vem är du? 
Vi söker dig som har:

 • akademisk examen eller motsvarande inom relevant område.
 • erfarenhet av förvaltningsstyrning och är van att arbeta i en outsourcad miljö
 • arbetat i linje enligt förvaltningsmodellen pm3
 • tidigare erfarenhet inom IT-branschen, gärna med utvecklarbakgrund
 • goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du dessutom har:

 • erfarenhet av integrationsförvaltning alternativt integrationsstyrning.
 • jobbat med att ta fram lösningar och riktlinjer inom Integrationsområdet.
 • erfarenhet av Microsoft (Biztalk, Transaction Integrator, SQL Server) och IBM (Sterling Integrator).
 • jobbat taktiskt och operativt med tjänsteorientering (SOA)
 • din hemvist inom bank- och försäkrings-IT
 • erfarenhet av utredande projektledning

Som person är du driven, serviceinriktad och affärsmässig. Du har lätt att kommunicera såväl med verksamhet som med tekniska personer och har lätt för att se tekniska samband.  Att kravställa är naturligt för dig och du sätter din roll i ett större sammanhang där du ser det som naturligt att dela med dig av dina kunskaper. Du har ett driv och är självgående i ditt arbete och i att etablera processer och rutiner kring ditt ansvarsområde. Du är en god administratör med förmågan att systematiskt hålla många bollar i luften samtidigt. Du är prestigelös, positiv samt har förmåga att upprätta goda relationer och tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet!

Om oss
IT inom Länsförsäkringar AB har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet och ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö. Det är ett av våra viktigaste verksamhetsområden och har en viktig roll i hela bank- och försäkringsaffären. IT är en egen enhet där CIO ingår i koncernledningen.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Låter det spännande?
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Elin Hedberg, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 859 39, elin.hedberg@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att klicka på "Ansök-knappen" och därigenom registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot den aktuella tjänsten.

Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra. Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag.
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb