Projektledare konst till Region Värmland

Rekryterare
Plats
Karlstad (Kommun), Värmland (SE)
Annonserat
den 11 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Ref:
22677
Kontakta
Katarina Glennert
Anställningsform
Projekt
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Projektledare konst

Avdelningen för kulturutveckling arbetar med Region Värmlands egna utvecklingsområden inom kultursektorn och omfattar bibliotek, bokmässor, litteratur, dans, film, kultur i skolan, slöjd och Ung kultur möts. Vårt arbete vänder sig till både professionella kulturutövare såväl som amatörer. Många projekt vi tar fram riktar sig även till skolan – både till elever och lärare.

Region Värmland gör nu en satsning inom området för samtida konstuttryck och söker därför en projektledare med inriktning på konst.

Dina arbetsuppgifter
Som projektledare ansvarar du för projektetet” Plattform för samtida konstuttryck”. Projektet är tänkt att pågå i tre år. Tjänsten tillsätts under förutsättning att sökta projektmedel beviljas.

Det övergripande målet för satsningen är att stärka infrastrukturen inom bild och form, med fokus på de professionella bild- och formkonstnärernas förutsättningar att utöva sitt yrke och en utvecklad samverkan mellan länets konstaktörer.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att utveckla och stärka nätverken mellan utövare, institutioner och andra aktörer. Andra uppgifter är att stärka det konstpedagogiska arbetet i samverkan med konstinstitutioner och andra aktörer samt stärka kunskapen och implementeringen av MU-avtalet. Som projektledare har du ansvar för att bygga upp kunskapen om samtida konstuttryck och stimulera till debatt och dialog om samtida konstuttryck. Arbetet består också av att stärka förutsättningarna för interregional, nationell och internationell samverkan samt utveckla samverkan med landets övriga plattformar, resurscentrum och konstkonsulenter. Du skal även utveckla en regional Artist in residence-satsning i dialog med konstlivet.

Projektet genomförs inom Avdelningen för kulturutveckling, som arbetar med Region Värmlands egna utvecklingsområden inom kultursektorn och omfattar bibliotek, bokmässor, litteratur, dans, film, kultur i skolan, slöjd och Ung kultur möts. Vårt arbete vänder sig till både professionella kulturutövare såväl som amatörer. Många projekt vi tar fram riktar sig även till skolan – både till elever och lärare.

Din bakgrund 
Vi vill att du har:

  • Akademisk utbildning med inriktning konst- eller kulturvetenskap, eller liknande utbildning/erfarenhet som kan anses likvärdig 
  • Lätt för att samarbeta och skapa förtroende
  • Vana att arbeta självständigt och ta egna initiativ
  • God förmåga att arbeta strukturerat med planering, genomförande och uppföljning
  • God analytisk förmåga
  • Erfarenhet av arbete med konst- och kulturfrågor
  • Förmågan att kommunicera väl i tal och skrift
  • Körkort  

Det är meriterande om du har en bakgrund inom eget konstnärligt arbete samt om du har tidigare erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

Anställningens omfattning
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på heltid. 100%
Anställningen gäller mellan 20170801-20180731 med möjlighet till förlängning.
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 28 maj 2017

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Region Värmland med Experis AB. För ytterligare information kontaktar du rekryteringskonsult Katarina Glennert, tel.073-077 49 56. 

Du lämnar din ansökan till denna tjänst genom att klicka på länken här intill, med bifogat CV. 

Att jobba på Region Värmland
Region Värmland är en regional utvecklingsorganisation. Vi skapar förutsättningar för en hållbar tillväxt i Värmland. Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara.  

Vårt arbete utgår alltid från vår värdegrund och ledorden lyhördhet, handlingskraft och kompetens.   

Läs mer om Region Värmland

Övrigt  
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare jobbannonser.