Haveriutredare inom spårbunden trafik till Statens haverikommission

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 11 maj 2017
Stängs
den 31 maj 2017
Ref:
A-52/17
Kontakta
Johan Gustafsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Statens haverikommission söker haveriutredare inom spårbunden trafik

Statens haverikommission (SHK) söker en utredare inom spårbunden trafik. SHK är en statlig myndighet som har till uppgift att undersöka olyckor och tillbud till olyckor i syfte att säkerheten ska förbättras. Vi är ca 35 anställda på Sveavägen i Stockholm.

Arbetsuppgifter  
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att, under en juristordförandes ledning, hålla ihop och genomföra utredningar av spårtrafikhändelser för att tillsammans med övriga utredare klargöra vad som hände, varför det hände och hur liknande tillbud och olyckor kan undvikas i framtiden. Resultatet av arbetet ska mynna ut i en utredningsrapport med eventuella rekommendationer. Du ska delta i men också kunna leda hela eller delar av de haveriutredningar som SHK utför med anledning av de olyckor och allvarliga tillbud som inträffar inom spårtrafikområdet. Efter en tid som haveriutredare kommer du även att ingå i den beredskap som SHK upprätthåller dygnet runt för att ta emot anmälningar om olyckor och tillbud inom SHK:s samtliga utredningsområden.

Utredningsarbetet bedrivs till största delen på SHK:s kontor i Stockholm men innebär också resor till haveriplatser, verksamhetsutövare m.m. även utanför kontorsarbetstid. För samtliga haveriutredare gäller att man måste vara beredd att göra haveriutryckningar med kort varsel.

Kvalifikationer  
Du har flera års erfarenhet av operativt arbete, antingen som förare eller som tågklarerare inom Trafikverkets infrastruktur eller annan järnvägsinfrastruktur som vi bedömer som likvärdig och du har erfarenhet av administrativt trafiksäkerhetsarbete. Du har lätt för att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och du har goda kunskaper i engelska. 

Det är meriterande om du har arbetat som olycksutredare, har teknisk kompetens som rör signal, fordon, bana eller är insatt i den lagstiftning som styr järnvägssäkerheten, såväl nationellt som internationellt. Vi sätter även värde på om du dessutom har kunskap inom området beteendevetenskap (Human Factors).

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är stabil, självgående och har lätt för att samarbeta och skapa professionella relationer.

Du är noggrann, analytisk och har förmåga att skriftligen sammanställa omfattande material. Du triggas av att vara delaktig i att lösa komplicerade problem och du ser till att strukturera ditt arbetssätt så att du slutför dina uppgifter i tid.

Du har tillräckligt god fysik och rörlighet för att kunna ta dig fram och vistas vid olycksplatser i otillgänglig terräng. B-körkort är ett krav.

Mer om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. SHK tillämpar individuell lönesättning.

Eftersom befattningen är säkerhetsklassad måste du vara svensk medborgare, men du får gärna ha utländsk bakgrund. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, genomförs före anställning.

SHK strävar efter att vara en inkluderande arbetsgivare och värdesätter en jämn könsfördelning samt etnisk, social och kulturell mångfald. Eftersom de flesta av våra haveriutredare är män välkomnar vi särskilt kvinnliga sökande.

Information om anställningen lämnas av avdelningschef Johan Gustafsson, 08-508 862 54, eller haveriutredare Eva-Lotta Högberg, 08-508 862 05. Fackliga kontaktpersoner är Ola Olsson för Saco, 08-508 862 15, och Lena Norberg för ST, 070-366 10 36.

Välkommen med din ansökan, d.v.s. ett personligt brev och en CV, märkt med referens A-52/17 senast den 31 maj 2017 via e-post till rekrytering@havkom.se eller per post till Statens haverikommission, Box 6014, 102 31 Stockholm.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser, rekryteringstjänster och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb