Engagerad HR-Chef till Världsnaturfonden WWF

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 12 maj 2017
Stängs
den 31 maj 2017
Kontakta
Cecilia Hasslev
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

HR-Chef till Världsnaturfonden WWF

Vill du jobba för en hållbar värld där människor lever i harmoni med naturen? Vill du driva strategiskt och operativt HR-arbete i den svenska delen av en av världens största och viktigaste miljöorganisationer med verksamhet i mer än 100 länder? En organisation som brinner av engagemang och vilja att förändra och förbättra? Då kan du vara vår nya HR-chef!

Världsnaturfonden anpassar nu sin organisation till WWF-nätverkets och organisationens nya strategi.

WWF söker därför en chef till den nya HR-avdelningen och som därmed är ytterst ansvarig för avdelningens verksamhet inklusive visst personalansvar.

Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö med värdegrund som bl a handlar om Engagemang, Generositet, Nyskapande och Ansvar.

I rollen som HR-chef kommer du att arbeta med professionella, engagerade och entusiastiska kollegor i en prestigelös organisation där man får vara med och tycka till. 

I rollen ingår också att vara en aktiv ambassadör och motor för visionen Sveriges bästa arbetsplats.

Övergripande ansvarsområden/arbetsuppgifter: 

  • Utifrån WWFs övergripande vision, mål, strategi, verksamhetsplan och budget leda, driva och genomföra verksamheten inom avdelningens ansvarsområde
  • Ingå i WWFs ledningsgrupp och där aktivt bidra till strategiskt ledningsarbete. Rapportera direkt till Generalsekreteraren.
  • Initiera och driva förbättrings- och utvecklingsarbeten inom HR-området (t ex inom kultur och värderingar, arbetsmiljö samt lönebildning)
  • Verka för att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla de bästa cheferna och medarbetarna
  • Stötta cheferna i deras roller och ledarskap
  • Ha yttersta ansvaret för stödprocesser inom HR
  • Ansvara för förhandlingar samt att arbetsrättsliga bestämmelser och föreskrifter följs

Vi tror att Du har gedigen erfarenhet som HR-direktör/HR-chef, att du varit medlem i ledningsgruppen för en organisation, ett företag eller för ett större affärsområde, samt har erfarenhet av personalansvar, ledarskapsutveckling och framgångsrikt förändringsarbete. Du har högskoleutbildning inom HR eller motsvarande.

Du drivs av ett värderingsstyrt ledarskap som kopplar samman strategi, samarbetspartners, medarbetare och värdegrund. Du ser förbättringsmöjligheter och har ett brinnande intresse av- och förmåga att utveckla ledarskapet inom organisationen.

Som person är du engagerad, drivande, öppen och prestigelös. Du trivs med att utveckla verksamheten och medarbetarna så att vår värdegrund lever i vardagen. Du kan prioritera, fatta beslut, är målinriktad och har en hög kommunikativ förmåga. Du uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt, såväl på engelska som på svenska.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i WWFs vackra lokaler på Ulriksdals slott i Solna, mitt i Nationalstadsparken.

Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 31 maj 2017, men vi kommer att börja kalla till intervjuer fortlöpande, och tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med ID Entity AB. För mer information om tjänsten kontakta Cecilia Hasslev, 073-341 41 98, cecilia.hasslev@id-entity.se.

Liknande jobb

Liknande jobb