Kommunikationschef till Skolverket

Rekryterare
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 15 maj 2017
Stängs
den 23 maj 2017
Kontakta
Mikael Halápi
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Avdelningschef Kommunikation

Stockholm

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt alla skol- och verksamhetsformer inom skolväsendet i att lyckas med detta uppdrag. Skolverket erbjuder meningsfulla och stimulerande arbetsuppgifter samt ett omväxlande arbete med breda kontaktytor.

Inom Skolverket finns åtta avdelningar. Avdelningen för kommunikation ansvarar för att samordna och driva Skolverkets strategiska och operativa kommunikation. Avdelningen ger stöd och vägledning åt projekt och verksamheter i kommunikationsfrågor och ansvarar också för mediearbetet och upplysningstjänsten. Avdelningen ansvar också för innehåll och utveckling av skolverket.se och flera andra webbportaler. Avdelningen för kommunikation består av avdelningsledning och fyra enheter; digitala tjänster, kommunikationssamordning och upplysningstjänstens två enheter.

Skolverket söker nu en avdelningschef med uppdraget att ansvara för Skolverkets kommunikation. Som avdelningschef är du ansvarig för verksamhet, personal, arbetsmiljö, budget och resultat. Du formulerar strategier och mål för verksamheten och leder enhetschefer på ett sätt som skapar engagemang och utveckling. Du ansvarar för myndighetens digitala och tryckta utgivning. Du driver ett ständigt förbättringsarbete avseende avdelningens arbetsformer och kompetens och har en viktig roll som bärare av myndighetens kultur och värderingar. Du tar ett aktivt ansvar för genomförandet av Skolverkets uppdrag och för att behålla och utveckla myndighetens förtroende. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och rapporterar direkt till generaldirektören.

Kvalifikationer

Du har:

 • akademisk examen inom kommunikation eller annan relevant inriktning
 • flerårig chefserfarenhet inom kommunikationsområdet
 • mycket goda kunskaper om och erfarenhet av extern och intern kommunikation, pressfrågor, webbkommunikation och målgruppsorientering
 • god erfarenhet av utveckling av digitala kanaler och tjänster
 • god erfarenhet av att leda förändringsarbete
 • erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupp
 • erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att leda andra chefer
 • chefserfarenhet från det statliga området
 • erfarenhet av att arbeta med kommunikation inom skolområdet
 • erfarenhet av att arbeta i en verksamhet som är under kontinuerlig mediabevakning

Ditt ledarskap präglas av personlig mognad och gott omdöme. Du har ett coachande förhållningssätt till de chefer du leder. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på verksamheten och bidrar till ett gott samarbetsklimat på alla nivåer. Du har ett utpräglat målgruppsperspektiv. Du representerar Skolverket externt i olika sammanhang och har en god kommunikativ förmåga. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan senaste 23 maj 2017. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. Arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Maj Götefelt (OFR/LF) tel. 08-527 334 28.

I denna rekrytering samarbetar Skolverket med Experis. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Kontaktpersoner
Mikael Halápi
vik. Generaldirektör
08-5273 31 02
mikael.halapi@skolverket.se

Liknande jobb

Liknande jobb