Enhetschef kommunikation och PR till Riksteatern

Rekryterare
Plats
Botkyrka, Stockholm
Annonserat
den 15 maj 2017
Stängs
den 26 maj 2017
Ref:
2017/20
Kontakta
Kristina Stutterheim
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Enhetschef kommunikation och PR

Förening, försäljning & kommunikation

Beskrivning
riksteatern_50Riksteatern producerar och arrangerar scenkonst i hela landet. Vår verksamhet utgår från medlemmarnas engagemang, delaktighet och medskapande och är öppen för nya konstnärliga uttrycksformer, nya verksamheter och nya samarbetspartners. Riksteatern vill utmana och utveckla scenkonsten genom konstnärliga initiativ där mötet med publiken är i fokus.

Till vår ombildade organisation på avdelningen Förening, försäljning och kommunikation söker vi enhetschef för området kommunikation och PR. Tjänsten är ny och innebär bland annat chefs- och ledaransvar för åtta medarbetare.

Arbetsuppgifter
Med fokus på mer publik och ökad synlighet i hela landet arbetar enheten med press, PR, sociala medier, internkommunikation, event och andra kommunikativa insatser som visar upp och stöttar hela Riksteaterns breda och viktiga verksamhet.

Som enhetschef leder du det dagliga arbetet och ansvarar för att kommunikationsstrategier förverkligas och att insatserna leder mot organisationens mål. Riksteatern är en guldgruva för det vi idag brukar kalla content. Som enhetschef får du en spännande och rolig utmaning i att förädla det guldet!

Kvalifikationer
Du har arbetat i flera år med kommunikation inom en större organisation.

Du har några års erfarenhet som formell chef, men är framför allt en naturlig ledare.

Du är van att arbeta i en redaktionell miljö där planerad och integrerad kommunikation står i fokus. Du är van att vara den som håller i övergripande kommunikationsplanering och ser till att initiativ startas och deadline hålls.

Du har hög egen digital närvaro och behärskar de kanaler som krävs idag. Du kan värdera kommunikativt innehåll och ser till att det omvandlas till kommunikation som ger effekt och resultat.

Du har dokumenterad erfarenhet från arbete med media och kan hantera pressfrågor.

Du har arbeta med opinionsbildning i någon form och kan visa exempel på kampanjer eller påverkansarbete som du lett eller arbetat med.

Det är en merit att ha erfarenhet av en ideell verksamhet eller folkrörelse.

Du kan ha en akademisk utbildning med inriktning på kommunikation eller har förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt.

Du har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Viktiga kompetenser för tjänsten är strategisk, kreativ och strukturerad..

Villkor
Tjänsterna är en provanställning med avsikt att övergå i en tillsvidareanställning. Du har din geografiska placering i Hallunda utanför Stockholm men kommer att arbeta med hela organisationen över hela landet. Det ingår en del resor i arbetet.

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern och Södra Teatern är ett dotterbolag. Läs mer på riksteatern.se.

Anställningsform: Provanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 1 september
Löneform: månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Botkyrka
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/20

Kontakt

  • Kristina Stutterheim, 0733162724
  • Lars Halldén, 0708980008

Facklig företrädare

  • Norah Al-Mauly, Akademikerföreningen, 08-53199286
  • Puma Lagos, Avd 15 Teaterförbundet, 08-53199349

Publicerat 2017-05-04

Sista ansökningsdag 2017-05-26