Enhetschef marknad och publik till Riksteatern

Rekryterare
Plats
Botkyrka, Stockholm
Annonserat
den 15 maj 2017
Stängs
den 26 maj 2017
Ref:
2017/21
Kontakta
Kristina Stutterheim
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Enhetschef marknad och publik

Förening, försäljning & kommunikation

Beskrivning
Riksteatern producerar och arrangerar scenkonst i hela landet. Vår verksamhet utgår från medlemmarnas engagemang, delaktighet och medskapande och är öppen för nya konstnärliga uttrycksformer, nya verksamheter och nya samarbetspartners. Riksteatern vill utmana och utveckla scenkonsten genom konstnärliga initiativ där mötet med publiken är i fokus.

Till vår ombildade organisation på avdelningen Förening, försäljning och kommunikation söker vi enhetschef för området marknad och publik. Tjänsten är ny och innebär bland annat chefs- och ledaransvar för nio medarbetare.

Arbetsuppgifter
Med fokus på mer publik och ny publik till Riksteaterns alla föreställningar arbetar enheten med en mix av marknadsföringsinsatser som ska öka synligheten och bidra till ökad biljettförsäljning. Som enhetschef leder du det dagliga arbetet med att säkerställa att vi har en trygg grundleverans av allt material som behövs kring marknadsföringen av våra scenkonstproduktioner, till att ständigt och nyfiket utveckla nya sätt att skapa uppmärksamhet och nå nya målgrupper.

Vi vill bli snabbare från idé till aktivitet, jobba mer med rörliga format, öka kreativiteten och utvärdera mer så vi hela tiden utvecklar vårt arbete och stöttar våra riksteaterföreningar på bästa sätt.

Teamet som du ska göra detta tillsammans med består av marknadsförare, marknadsansvarig, grafisk formgivare, webbansvarig och en film/videoproducent. Självklart jobbar ni i nära samarbete med hela avdelningen och andra verksamheter inom Riksteatern.

Kvalifikationer
Du har flera års erfarenhet som marknadsförare antingen på en marknadsavdelning inom en organisation eller på en byrå och har arbetat brett med hela marknadsföringsprocessen.

Du har några års chefserfarenhet med direkt personalansvar och därmed van vid daglig arbetsledning av kreativa team.

Du har erfarenhet av målgruppsanalyser, medieval och kanalstrategier och har en hög digital närvaro och gedigna kunskaper inom digital marknadsföring och analys. Du är även van att initiera kampanjer och aktiviteter med resultatmål.

Det är en merit att ha erfarenhet av en ideell verksamhet eller folkrörelse.

Du kan ha en akademisk utbildning med inriktning på marknadsföring och kommunikation eller har förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt.

Du har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Vi ser att du är en kreativ person som är idérik och nytänkande kring var och hur Riksteatern ska synas och tillsammans med vilka. Andra viktiga kompetenser för tjänsten är affärsmässig och strategisk.

Villkor
Tjänsterna är en provanställning med avsikt att övergå i en tillsvidareanställning. Du har din geografiska placering i Hallunda utanför Stockholm men kommer att arbeta med hela organisationen över hela landet. Det ingår en del resor i arbetet.
 

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern och Södra Teatern är ett dotterbolag. Läs mer på riksteatern.se.

Anställningsform: Provanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-09-01
Löneform: månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Botkyrka
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/21

Kontakt

  • Kristina Stutterheim, 0733162724
  • Lars Halldén, 0708980008

Facklig företrädare

  • Norah Al-Mauly, Akademikerföreningen, 08-53199286
  • Puma Lagos, avd 15 Teaterförbundet, 08-53199349

Publicerat: 2017-05-04
Sista ansökningsdag: 2017-05-26

Liknande jobb

Liknande jobb