Inköps- och Logistikchef till FM Mattsson i Mora

Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Lön
Fast lön
Annonserat
den 15 maj 2017
Stängs
den 4 juni 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

FM Mattsson Mora Group bedriver försäljning, tillverkning samt produktutveckling av blandare under de starka och väletablerade varumärkena FM Mattsson, Mora Armatur och Damixa med Norden som huvudmarknad. Koncernen med anor sedan 1876, börsnoterades under våren 2017, omsätter ca 1 miljard kronor och har 550 anställda. Läs mera på www.fmm-mora.com

Inköps- och Logistikchef till FM Mattsson i Mora

Gävle – Sista ansökningsdag 2017-06-04

Vi söker dig som idag har en ledande roll inom inköp- och logistikområdet och som söker nya utmaningar där du får chansen att göra skillnad och utveckla ett anrikt verkstadsbolag i en bransch fylld av möjligheter och utmaningar. Du rapporterar till VD och ingår i bolagets ledningsgrupp med huvudkontor i Mora. Organisatoriskt ansvarar du totalt för ett femtiotal medarbetare och har två direktrapporterande chefer, en för inköps- och en för logistikorganisationen.

Ditt ansvar blir att ta fram, implementera och följa upp en koncernövergripande strategi för inköp och logistik. Din uppgift kommer framför allt att kretsa kring att reducera kostnader för inköp av material, tjänster, maskiner och utrustning i koncernen. Du etablerar en tydlig leverantörsstrategi, vilket även omfattar proaktiv produkt- och teknikutveckling. Optimering av bundet kapital i form av leverantörsskulder och lager är andra viktiga prioriteringar.

Utifrån ett inköps- och logistikperspektiv och i nära samarbete med försäljning, produktutveckling och produktion initierar du och skapar förutsättningar till effektiviseringar, produktutveckling och kvalitetsförbättringar inom koncernen.

Vem är du?
Du har erfarenhet från ledande roll inom inköp och logistik inom internationell tillverkande industri och har en relevant högskoleutbildning. Du är en etablerad chef och ledare med erfarenhet från att leda förändringsarbete, gärna från ett medelstort bolag. 

Du tvekar inte att anta utmaningar och är bra på att etablera trovärdighet samt att skapa ”win-win” situationer. För att lyckas i rollen krävs även prestigelöshet och förmågan att omsätta ord i handling.

Kontakt
Arbetsgivare: Balkefors & Ponsiluoma Chefsrekrytering
Arbetsort: Gävle

Villkor
Yrkestitel: Inköps- och logistikchef
Anställningsform: Tills vidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2017-06-04
Annonsen publicerades: 2017-05-11