Regeringskansliet söker Kulturråd till London

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 15 maj 2017
Stängs
den 4 juni 2017
Kontakta
Tomas Lindman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

34_Foto Pontus Johansson_webb_8034_682x292.jpg

Kulturråd till London - främja kultursamarbetet mellan Sverige och Storbritannien

Stockholm

Sekretariatet för ledningsstöd och styrning, Kulturdepartementet
För dig som har djup förankring i det svenska kulturlivet, ett brett samhällsintresse och kännedom om kulturlivet i Storbritannien finns ett spännande jobb med placering i London. Vi söker dig som ska arbeta med att främja och utveckla långsiktiga kultursamarbeten mellan Sverige och Storbritannien.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Som kulturråd vid ambassaden i London kommer din övergripande uppgift vara att stimulera och fördjupa kontaktytorna mellan kulturinstitutioner och det fria konst- och kulturlivet i Sverige och Storbritannien.

I ditt dagliga arbete kommer du att identifiera lokala samarbetspartner samt, genom kontaktskapande verksamhet och olika projekt, bidra till att koppla ihop svenskt kulturliv med Storbritanniens. Förutom att fungera som förmedlare kommer du i vissa fall även agera som producent som initierar och driver kulturella projekt, samt hittar kompletterande finansieringar. Du kommer vidare arbeta med omvärldsbevakning, analyser och rapportering.

I dina uppgifter ingår även att arbeta med Sverigefrämjande på olika sätt. Förutom det värderingsbaserade främjandet, såsom att främja grundläggande demokratiska fri- och rättigheter, handlar det om att verka för kulturen som en del i satsningarna på att främja Sverigebilden, svenskt näringsliv och handelsutbyte. I detta avseende bidrar du till Team Sweden-arbetet och genomförandet av Exportstrategin i den del som berör de kulturella och kreativa näringarna.

Ditt arbete präglas av nära dialog och samarbete dels med ambassadens personal, organisationer och kulturaktörer på plats, dels med relevanta svenska myndigheter och andra aktörer inom kultur- och främjandeområdet i Sverige.

Befattningen är placerad vid svenska ambassaden i London. Läs mer om regeringen och Regeringskansliet på www.regeringen.se och om ambassaden i London på www.swedenabroad.com/london

Din bakgrund 
Vi söker dig som har en djup förankring i det svenska kulturlivet samt ett brett samhällsintresse. Du har god kännedom om svensk kulturpolitik och intresse för utrikespolitiska frågor. Du har kännedom om kulturlivet i Storbritannien samt mycket goda kunskaper i engelska. Du har vidare dokumenterad erfarenhet av arbetsledning samt att planera, leda och redovisa projekt. Det är viktigt att du har vana av utåtriktat arbete och intresse av att företräda en verksamhet i olika sammanhang samt att du är en god skribent. Meriterande är erfarenhet av kultur- och samhällslivet i Storbritannien, liksom erfarenhet av verksamhet med samfinansiering/sponsring och arbete med integrerat främjande. Även erfarenhet från arbete i det civila samhället är värdefullt.

Dina egenskaper
Som person är du lyhörd, nytänkande och initiativrik. Du har lätt för att kommunicera och är bra både på att samarbeta och att ansvara självständigt för verksamheten. Du har också en god analytisk förmåga.

Övrigt
Kulturdepartementet är huvudman för kulturråden. Det innebär bland annat ansvar för rekrytering och lönesättning samt styrning och uppföljning av kulturrådens verksamhet.

Tidsbegränsad anställning i tre år. Det kan finnas möjlighet till förlängd anställning.

Tillträde så snart som möjligt dock senast den 1 januari 2018.

Anställningen omfattas av Avtalet om utlandstjänstgöring, UVA.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Tomas Lindman som är gruppchef, på telefon 08-405 46 93. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Ann-Marie Sahlström på 08-405 15 78. Fackliga kontaktpersoner är Jesper Svarén för Saco och Elisabeth Backlund för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg via Ansök-knappen" senast den 4 juni 2017.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Kulturdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för kultur- och mediefrågor, demokratipolitik och för frågor om diskriminering, nationella minoriteter och mänskliga rättigheter nationellt. Departementet ansvarar även för frågor om trossamfund och begravningsverksamhet, om det samiska folkets språk och kultur och om politiken för det civila samhället.