Kvalificerad jurist till Sveriges Riksdag

Rekryterare
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 31 maj 2017
Kontakta
Kalina Lindahl
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Kvalificerad jurist till utredningstjänsten (RUT)

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av kvalitet, kompetens och engagemang. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Riksdagens utredningstjänst (RUT) gör årligen ungefär 2 000 utredningar med stor variation i omfång och ämnen. Våra viktigaste uppdragsgivare är riksdagens ledamöter, partigruppskanslier, utskott samt utländska parlament. Vi behovsanpassar våra utredningar och värderar service, integritet och objektivitet. Riksdagens utredningstjänst arbetar med dagsaktuella frågor, och våra utredningar kommer ofta till praktisk användning i ledamöternas och partiernas arbete.

Arbetsuppgifter
Till sektionen juridik och statsvetenskap söker vi nu en kvalificerad jurist som ska arbeta brett med juridiska frågor. Det kan t.ex. handla om det aktuella rättsläget, ingående analyser av lagstiftning, redovisning av statistik eller om internationella jämförande studier. Arbetet ställer stora krav på snabbhet, flexibilitet, utredningsmässig kvalitet och serviceanda. Arbetsgruppen består av tolv utredare.

Kvalifikationer
Du är hovrätts- eller kammarrättsassessor eller jurist med likvärdig erfarenhet, alternativt doktorsexamen. Erfarenhet av utredningsarbete eller rättstillämpande arbete är meriterande. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och gärna erfarenhet av arbete med straffrättsliga frågor. Arbetet innebär många kontakter internt och externt och du behöver ha god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du ska på kort tid kunna sätta dig in i nya frågor och ämnen och samtidigt kunna formulera dig mycket väl i skrift, både på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Rekryteringen avser en tidsbegränsad anställning på 9 månader, med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställning

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 31 maj 2017.
Klicka på "Ansök-knappen" och gör din ansökan.

Kontaktpersoner
Kalina Lindahl, Utredningsråd, 08-7864895

Fackliga företrädare

  • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00