HR-chef Rättsmedicinalverket

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Ref:
X17-90309
Kontakta
Anna Arborelius
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

HR-chef Rättsmedicinalverket

Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi? Rättsmedicinalverket är en viktig aktör och länk i rättskedjan som bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på flera platser i landet och har cirka 470 medarbetare som utför opartiska bedömningar utifrån vetenskaplig grund och hjälper polis, åklagare och domstolar med undersökningar och bedömningar. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en professionell miljö med hög kvalitet och möjligheter att utvecklas. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Ditt uppdrag
Som HR-chef leder du det strategiska HR-arbetet vid myndigheten med kompetensförsörjning, lönepolitik, arbetsmiljö och förhandlingsfrågor.

Du kommer att ha en viktig roll i myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du förväntas bidra till Rättsmedicinalverkets arbetsgivarprofilering. Du rapporterar direkt till generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Du företräder också myndigheten i HR-frågor och är myndighetens kontaktperson gentemot Arbetsgivarverket.

HR-chefen leder arbetet på HR-enheten och har personalansvar för enhetens åtta medarbetare som finns på huvudkontoret i Stockholm och på myndighetens avdelningar i landet. Specialistutbildningen för våra läkare ligger organisatoriskt under HR-enheten. Du ansvarar även för enhetens resultat och budget.

Kvalifikationer

  • relevant högskoleutbildning för anställningen
  • dokumenterad flerårig erfarenhet som HR-chef inom offentlig verksamhet
  • erfarenhet av att samverka inom och utanför den egna organisationen
  • erfarenhet av samverkan och förhandling med fackliga organisationer
  • god kunskap om statliga villkor och avtal
  • erfarenhet av organisationsutveckling och förändringsledning

Meriter

  • erfarenhet av arbete i ledningsgrupp
  • erfarenhet av arbete från en geografiskt spridd organisation
  • erfarenhet av att leda medarbetare på distans


Dina erfarenheter och egenskaper 
För att du ska trivas i anställningen som HR-chef krävs ett pragmatiskt och prestigelöst förhållningssätt. Du har god samarbetsförmåga och en god kommunikativ förmåga. Du har ett starkt intresse att arbeta såväl strategiskt som operativt. Du ska tycka att det är spännande att arbeta med flera.

Verksamhetsområden och olika yrkeskategorier. Du måste vara beredd att fatta svåra beslut och kunna se både till enheten och myndigheten i stort. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Resor till myndighetens enheter runt om i landet förekommer.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Executive, kontakta gärna chefsrekryteringskonsulterna Anna Arborelius 072-537 5011 eller Louise Harrysson 073- 059 8241 för frågor.

För mer information är du välkommen att kontakta fackliga företrädare. För Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, tel.nr 010-483 41 27, för ST/OFR Seva Budak, tel.nr 010-483 48 27 och för Seko Daniel Vucmirovic tel.nr 010-483 46 00.

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X17-90309 senast den 28 maj 2017 Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Du söker tjänsten genom att klicka på "Ansök-knappen" som länkar dig vidare till ansökningssidan.

Läs gärna mer om Rättsmedicinalverket på deras hemsida: www.rmv.se

Liknande jobb

Liknande jobb