Strategisk fastighetsutvecklare till Akademiska Hus

Rekryterare
Plats
Lund, Umeå, Stockholm, Göteborg
Annonserat
den 17 maj 2017
Stängs
den 14 juni 2017
Kontakta
Edin Botonjic
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

akademiska_hus.jpgStrategisk fastighetsutvecklare till Akademiska Hus

Lund, Umeå, Stockholm, Göteborg

Om verksamheten 
Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag och med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för hela människan. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 75 miljarder och en omsättning på 5,7 miljarder, och för att möta den ökade efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på ca 17 miljarder. Så bidrar vi till ett klokare Sverige. För mer information om oss och fler exempel på hur vi jobbar besök vår hemsida, www.akademiskahus.se

Vi söker nu en strategisk fastighetsutvecklare till vårt marknadsområde syd. Då rollens huvudsakliga arbetsuppgifter har hela landet som arbetsfält innebär det resor. Vi ser helst att du bor inom marknadsområde syd, men det är inget krav. För att underlätta distansarbete arbetar vi med att utveckla våra digitala strategier.

Arbetsbeskrivning
Som strategisk fastighetsutvecklare har du ett övergripande ansvar för fastighetsutveckling och campusplanering. Tillsammans med fastighetscheferna ansvarar du för planering och utveckling av marknadsområdets fastigheter för långsiktig god lönsamhet och nöjda kunder.

Du har ett särskilt ansvar för att utveckla kompetens inom pedagogiska lärmiljöer, campusplanering och digitalutveckling för hela bolaget. Det innebär att du agerar som sakkunnig och rådgivare i första hand inom pedagogiska lärmiljöer, digitalutveckling och campusutvecklingsfrågor.

Du kommer att ha en drivande, stöttande och samordnande roll, vilket bland annat innebär följande:

  • Utreda frågor i tidiga skeden som avser lokalförsörjning och pedagogiska miljöer.
  • Ansvara för att aktivt bistå kund samt kollegor med kunskap om pedagogiska miljöer, digitalisering och campusplanering.
  • Initiera och driva kreativ utvecklingssamverkan med kunder, universitet och högskolor.
  • Bevaka forskning - och utveckling om pedagogiska miljöer samt inom digitalisering med bäring på utveckling av våra kunskapsmiljöer.
  • Driva eller delta i innovationsprojekt och innovationsutveckling inom det särskilda ansvaret.
  • Vara expert och upprätthålla kompetens i lokalprogrammering.
  • Vara delaktig i framtagandet av campusplaner i nära samarbete med våra kunder.
  • Driva långsiktiga utvecklingsprojekt i tidiga skeden och stödja projektorganisationen i fortsatt utformning av byggnader när projekt övergår till program- och systemhandlingsskedet.

Vem är du? 
Du har en akademisk examen som arkitekt eller likvärdigt samt flera års erfarenhet som praktiserande arkitekt gärna med uppdrag inom pedagogiska miljöer. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från forskningssamarbeten och projektledning. Du har goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift.

Dina personliga egenskaper
Som person är du målinriktad, kreativ, affärsmässig och van att driva utvecklingsarbete. Du har förmågor och intresse av att skapa goda relationer med våra kunder, samarbetspartners, beslutsfattare och olika nätverk. Du är kommunikativ, både muntligt och skriftligt.

Att jobba hos oss 
Som strategisk fastighetsutvecklare hos oss blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med goda arbetskamrater och spännande arbetsuppgifter. Vi arbetar för jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Du kommer att vara en del av vårt marknadsområde syd och rapportera till Marknadsområdesdirektören.

Tillsammans med dina kollegor arbetar du inom enheten Campus & Affärsutveckling. Marknadsområde syd omfattar våra campusområden och kunder i Karlstad, Borås, Skövde, Göteborg, Lund, Alnarp, Malmö och Kristianstad. Området har kontor i Göteborg och Lund.

Din ansökan
Vi behandlar ansökningar löpande, så välkommen in med ditt CV redan idag! Sista ansökningsdag är den 14 juni 2017. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-ansvarig Edin Botonjic på tel.nr 031- 63 25 12 alternativt via mail: edin.botonjic@akademiskahus.se


Sökord: projektledare, projektering, arkitekt, stadsplanering, lantmätare, fastighetsjobb, detaljplaner, byggprojekt, stadsutveckling.