Gruppchef IT-leverans till Länsförsäkringar AB

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 19 maj 2017
Stängs
den 18 juni 2017
Ref:
23063
Kontakta
Anki Snis
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

Gruppchef IT-leverans till Länsförsäkringar AB

Inom Länsförsäkringar AB IT ligger ansvaret för den IT-verksamhet som bedrivs inom LFAB-koncernen samt den IT-verksamhet som LFAB har lagt ut till externa leverantörer. Det innebär att IT-enheten ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av Länsförsäkringars IT-lösningar och det omfattar även ansvar för arkitektur, leverantörsstyrning, IT-säkerhet och Inköp.

Placering: 
Stockholm

Bransch: 
IT, data

Antal tjänster: 
1

Om jobbet
Vi söker nu en gruppchef till teamet IT-leverans SAK som levererar IT-stöd till Affärsenhet SAK (Sakförsäkring) inom Länsförsäkringar AB. Du ingår i ledningsgruppen för avdelningen IT-leverans LIV/SAK och rapporterar till avdelningschefen för IT-leverans LIV/SAK.

Du ansvarar för IT-leveranserna till Affärsenhet SAK och är därmed primär kontakt för verksamheterna inom området samt tillgodoser verksamheternas behov avseende IT-stöd. Du kommer även att agera ITs styrgruppsrepresentant i olika projekt

Länsförsäkringar arbetar enligt PM3 och i rollen igår att vara objektägare-IT för förvaltningsobjekten inom SAK. Därmed svarar du för styrning och uppföljning av applikationsutveckling och applikationsförvaltning som bl. a innebär regelefterlevnad utifrån legala och interna krav, policys och riktlinjer.

Du har linje- och personalansvaret för gruppen. Du ansvarar för löpande ledning, planering, uppföljning och rapportering inom området. Du samarbetar nära med medarbetare, chefskollegor, externa leverantörer och med kollegor inom affärsenheterna.

Vem är du?
Vi söker dig med mycket goda ledaregenskaper och där du i ditt arbetar med tydliga mål, uppföljning och återkoppling. Du strävar efter att arbeta processorienterat och med ständiga förbättringar. Du utmärker dig när det gäller att leda förändring vid större förflyttningar. Du har ett tydligt driv och inser värdet av gott samarbete. Du är nyfiken och drivs av att utveckla team och verksamhet i förändring. Du har ett stort intresse för hur IT-leveranser bidrar till att uppnå affärsmål och du har ett stort engagemang för att verka i gränssnittet mellan IT och verksamhet. Våra underleverantörer verkar internationellt och stora delar av leveransen sker offshore. Du ser värdet av mångfald och är intresserad av att bygga viktiga interkulturella relationer.

Vi vill att du har:

  • Goda kunskaper inom IT, relevant akademisk examen eller annan tillämplig utbildningsbakgrund.
  • Mycket goda ledaregenskaper och gärna tidigare erfarenheter som chef i motsvarande funktion.
  • God erfarenhet av leverantörssamverkan i en outsourcad IT-leverans.
  • Ett genuint intresse och driv i att samverka för att affärsområdena ska uppnå sina mål
  • Kunskap om ekonomisk uppföljning och rapportering.
  • Förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt och du kan uttrycka dig flytande på engelska i såväl tal som skrift

Vi ser stora fördelar med kunskap och erfarenhet inom försäkringsområdet.

Om oss
IT inom Länsförsäkringar AB har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet och ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö. Det är ett av våra viktigaste verksamhetsområden och har en viktig roll i hela bank- och försäkringsaffären. IT är en egen enhet där CIO ingår i koncernledningen.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Anki Snis, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.

Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb