Enhetschef till Regeringskansliet

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 31 maj 2017
Stängs
den 26 juni 2017
Kontakta
Lena Ingvarsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

42_Foto Pontus Johansson_webb_1548_682x292.jpg

Enhetschef - led verksamheten inom kemikalieenhetens ansvarsområden

Stockholm

Kemikalieenheten, Miljö- och energidepartementet
Är du en erfaren chef som har förmåga att engagera och motivera dina medarbetare och vill bistå regeringen inom enhetens ansvarsområden? Då kan vi erbjuda ett viktigt uppdrag i händelsernas centrum. 

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
Som chef för kemikalieenheten kommer du att leda arbetet och ansvara för frågor om miljö och hälsa samt varor och varors kretslopp. Här ingår bland annat kemikaliekontroll, avfall inklusive farligt avfall, miljödimensionen av bio- och genteknik, skydd av ozonskiktet samt sanering av förorenade områden. Till ansvarsområdena hör också frågor om kärnsäkerhet, strålskydd och hantering av radioaktivt avfall. Enheten arbetar med åtgärder nationellt, men även med förhandlingar inom EU och internationellt.

Som chef erbjuder vi dig att att axla de tre roller som chefsskapet i Regeringskansliet innebär. Du får möjlighet att leda medarbetare, vara verksamhetsföreträdare och verka som arbetsgivarföreträdare. Du kommer att ha personalansvar för 18 medarbetare och till ditt stöd i verksamheten har du en biträdande enhetschef. Du rapporterar till den politiska ledningen och samarbetar med departementets övriga enheter och andra delar av Regeringskansliet. Du företräder departementet i olika sammanhang, både nationellt och internationellt och samordnar olika intressen i en komplex miljö där arbetstempot stundtals är högt. Som enhetschef ingår du också i departementets chefs- och ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utvecklingen av hela departementet.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning. Du har en dokumenterad chefserfarenhet med budget- och personalansvar samt intresse och förmåga att leda och inspirera medarbetare. Du har erfarenhet från statlig förvaltning, gärna från Regeringskansliet, erfarenhet av myndighetsutövning, krishantering och erfarenhet från verksamhet med komplexa frågeställningar. Du har också egen erfarenhet av internationellt arbete, förhandlingsvana och goda kunskaper om EU:s organisation och arbetssätt och mycket goda kunskaper i engelska samt förståelse för vad arbetet i en politiskt styrd organisation innebär. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av strålsäkerhets- och miljöfrågor och är intresserad av det naturvetenskapliga området.

Dina egenskaper
För att lyckas i rollen som enhetschef hos oss behöver du goda ledaregenskaper och förmåga att utveckla både verksamhet och medarbetare. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är tydlig, har stor integritet och gott omdöme, kan fatta beslut, prioritera och delegera. Uppdraget innebär många kontaktytor och det är av stor vikt att du kan samordna olika intressen, är lyhörd och har en god samarbetsförmåga.

Övrigt
Vi erbjuder en tillsvidareanställning som departementsråd i Regeringskansliet och ett chefsförordnande på fem år, med möjlighet till förlängning.

Tillträde den 1 januari 2018.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta expeditions- och rättschef Lena Ingvarsson, på 08-405 20 48 eller personalchef Monica Andersson på 08-405 20 32. Fackliga kontaktpersoner är Pia-Maria Lindroos för Saco och Anna Forssblad för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 26 juni 2017. Urval och anställningsintervjuer påbörjas i augusti.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Miljö- och energidepartementet, som är ett av tio departement, samordnar regeringens miljöpolitik och ansvarar för frågor om klimat och energi, hållbar utveckling, biologisk mångfald, kemikalier, kretslopp, natur- och skogsvård, havs- och vattenmiljö, strålskydd och kärnsäkerhet samt internationellt miljöarbete.

Liknande jobb

Liknande jobb