Systemingenjör till Linköpings universitet

Plats
Linköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 1 juni 2017
Stängs
den 21 juni 2017
Ref:
LiU-2017-02107
Kontakta
David Byers
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

1-2 Systemingenjörer med inriktning mot stora Windows-system

Linköping

Ref: LiU-2017-02107

Vid Linköpings universitet har vi för vana att tänka nytt. Att ständigt utmana oss själva har varit vår starkaste drivkraft sedan starten 1975. Om du också drivs av att söka svar bortom traditionerna och över ämnesgränserna hoppas vi att du vill söka arbete vid vårt universitet. Tillsammans kan vi hitta lösningar till samtidens utmaningar.

Vi söker nu 1-2 skickliga systemingenjörer med inriktning mot stora Windows-system.

Dina framtida arbetsuppgifter
Som systemingenjör vid IT-infrastrukturenheten kommer du att arbeta med utveckling och administration av Windows-system för alla verksamheter vid Linköpings universitet, från administrativa system till experimentella forskningssystem.

Vi använder moderna metoder för systemadministration på alla tekniska plattformar. Ledorden är automatisering och konfigurationshantering och verktygen är bland andra Desired State Configuration, Powershell, Puppet och gitlab. Du kommer ha en central roll i att ta vår Windows-plattform till den tekniska framkanten, i nära samarbete med kollegor som arbetar med både Windows och Linux. Räkna med att din kompetens kommer att utmanas och utvecklas.

Din framtida arbetsplats
Utbildningen och forskningen vid Linköpings universitet håller världsklass. IT-avdelningen skapar, tillsammans med lärare och forskare, undervisning och forskning i utvecklingens framkant. Som medarbetare vid IT-avdelningen är du en del av detta dynamiska och utmanande arbete. Vi söker nu dig som vill vara med på vår spännande resa, som vill utmanas och bidra till universitets framtida utveckling.

Vi söker systemingenjör/er till den centralt samlade IT-infrastrukturenheten, en grupp på drygt 15 personer med ansvar för datacenter, servrar, nätverk, databaser, lagring, backup och säkerhet. Vi arbetar mest med Windows- och Linux-system, och ökar stadigt användningen av fri programvara och öppen källkod på samtliga plattformar i vår infrastruktur. Hos oss finns det stort utrymme för att ta egna initiativ till teknisk utveckling och andra förbättringar, och plats att växa och lära sig. 

Dina kvalifikationer
Vi söker en person som verkligen brinner för att arbeta med moderna metoder för systemadministration i nära samarbete med sina kollegor, utvecklare, och användare; som ser möjligheterna med automatisering och konfigurationshantering; och som vill och kan utmanas och utvecklas.

Du ska ha erfarenhet av systemadministration på Windows, helst i stora system. Du ska se scripting och automatisering som en naturlig del av arbetet, och vi vill att du har Powershell i fingerspetsarna. Ju mer erfarenhet du har av verktygen vi använder, desto bättre, särskilt Desired State Configuration, Puppet, The Foreman, git, Jenkins, System Center, Active Directory. Kunskap om virtualisering, särskilt VMWare, Hyper-V, Windows Server Containers, Docker och Azure, är också en stor fördel.

Det absolut viktigaste är att du har ett stort och genuint intresse för tekniken och brinner för att hela tiden utvecklas och lära dig mer. Du ska gilla att ta egna initiativ inom ramarna för en gemensam strategi, planera och strukturera arbetat och arbeta såväl självständigt som i grupp på ett strukturerat sätt för att uppnå målen och övervinna alla utmaningar på vägen.

Du ska kunna tala svenska eller engelska flytande, ha svenska motsvarande minst CEFR nivå A2, och du måste ha mycket god förståelse för teknisk engelska, såväl skriven som talad. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning, men det är inte ett krav.

Anställningens omfattning
Tillsvidare. Heltid.

Tillträde
Snarast.

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se http://old.liu.se/jobba/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner?l=sv  

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 21 juni 2017. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Lika villkor
Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner
David Byers
Enhetschef
+46 13 28 28 21
david.byers@liu.se

Pernilla Eriksson
HR-konsult
+46 13 28 44 50
pernilla.eriksson@liu.se