Områdeschefer till Stockholmshem

Rekryterare
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 2 juni 2017
Stängs
den 6 augusti 2017
Kontakta
Patrik Ekenbark
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Områdeschefer Stockholmshem

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra över 27 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare, dvs. lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder hyresgästerna och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende ­varje dag. Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är drygt 320 personer. Läs mer på www.stockholmshem.se

Brinner du för fastighetsförvaltning, områdesutveckling och praktiskt ledarskap? Vi söker nu Områdeschefer till två utav våra områden inom avdelningen Boende & Lokaler.

Tjänsten
Som Områdeschef är uppdraget att långsiktigt utveckla Stockholmshems fastigheter inom ett specifikt geografiskt område. Du leder flera förvaltningsteam och säkerställer balansen mellan teknik, kund och ekonomi på ett affärsmässigt sätt. Rollen innebär även fastighetsägaransvar och du agerar beställare av projekt såväl som ansvarar för påverkbara kostnader och intäkter inom området. Vidare ansvarar Områdeschefen för goda kundrelationer och en bra kommunikation med hyresgäster och andra aktörer inom det geografiska området. Du har personalansvar för kundförvaltare, kundvärdar och områdestekniker med ett närvarande och operativt ledarskap.

Områdeschef Innerstad/Västerort har placering på områdeskontoret i Hässelby samt på distriktskontoret på Södermalm medan Områdeschef Sydväst har placering på distriktskontoret i Skärholmen.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Ha fastighetsägaransvar inom ett geografiskt område
 • Aktivt leda flera förvaltningsteam
 • Säkerställa daglig drift och service samt uppföljning av detsamma
 • Ansvara för områdes- och underhållsplanering såväl som intäkts- och kostnadsbudget
 • Ansvara för kontakter med entreprenörer och beställningar
 • Driva områdes- och stadsutveckling
 • Utveckla samarbetet med lokala aktörer samt hyresgästernas boinflytande
 • Ansvara för marknadsföring av området
 • Ansvara för utveckling av lokalbeståndet i samverkan med Lokaluthyrningen
 • Ansvara för hyresgästinformation inom området
 • Leda förbättringsarbete utifrån NKI
 • Delta i hela företagets utveckling av processarbete

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning, bygg eller motsvarande yrkeserfarenhet
 • B-Körkort
 • Flerårig erfarenhet av fastighetsförvaltning och kunskap om bostadsfrågor
 • Flerårig erfarenhet av att leda andra människor mot gemensamma mål
 • Personen kan komma både från privata eller kommunala sidan
 • Erfarenhet av bostadsförvaltning är meriterande

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen ser vi att du är en god ledare vilket enligt vår uppfattning innebär att du har god förmåga att skapa engagemang, tillhörighet och handlar enligt verksamhetsenliga mål och riktlinjer. Du har ett gott omdöme, är tydlig i din kommunikation och delegerar uppgifter på ett bra sätt. Att arbeta med människor och utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare är något du värderar högt. 

Vi erbjuder dig
Hos Stockholmshem får du möjligheten att vara med och bidra till stadens bostadsförsörjning och allmännyttiga utveckling. Du blir en del av en organisation som värnar om sin personal och värderar hållbarhet inom alla delar av bolaget. 
Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som Områdeschef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Stockholmshem med Fasticon Kompetens AB.

För att söka tjänsten, klicka på "Ansök-knappen och registrera ditt cv på fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Ange vänligen vilket område din ansökan avser.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 6 augusti. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Patrik Ekenbark på patrik.ekenbark@fasticonkompetens.se eller på 0706-599 600.

Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08-508 39 508.