Webb-AD / Grafisk designer - Digitala tjänster

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Lön
Fast månads- vecko- eller timlön
Annonserat
den 9 juni 2017
Stängs
den 15 augusti 2017
Ref:
Af-2017/0028 0704
Kontakta
Lotta Holme
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

I Arbetsförmedlingens digitala tjänst Platsbanken görs 30 miljoner sökningar varje månad och Platsbanken-appen har 300.000 användare per månad. Arbetsförmedlingens webbplats har 5 miljoner besök och 2 miljoner unika besökare varje månad. Arbetsförmedlingens förnyelsearbete kräver en kraftsamling kring de digitala kanalerna och ett stort fokus på kunddriven tjänstedesign av digitala och mobilanpassade tjänster. Därför har vi bildat avdelningen Digitala Tjänster som ansvarar för digitaliseringsarbetet. Vi befinner oss i en spännande uppbyggnadsfas och har höga ambitioner för användbarhet, interaktionsdesign, UX och tillgänglighet.

Vill du vara med på resan? Nu söker vi AD/grafisk designer till avdelningen Digitala Tjänster. Placeringsorten är Stockholm.

Arbetsuppgifter
Du tillhör den enhet som ansvarar för strategi och utveckling av Arbetsförmedlingens webbplats, Platsbanken och alla digitala tjänster som riktar sig till Arbetssökande. Enheten har ansvar för grafisk design och användarupplevelse på webbplatsen och i våra digitala tjänster.

Vid design och utveckling av nya tjänster arbetar vi utifrån kundbehov och hela vägen från idé till övergripande kravspecifikation av interaktionsdesign och funktionalitet med fokus på användbarhet. I dessa utvecklingsinitiativ ansvarar du för den grafiska designen och stöttar ibland med interaktionsdesign vid mindre utvecklingsinitiativ. Du arbetar i nära samarbete med enhetens Lead AD, copy/webbkommunikatör och interaktionsdesigners för att skapa en komplett användarupplevelse.

Arbetet innebär även att jobba löpande med ständig förbättring av grafiska element på webbplatsen för att optimera kundupplevelsen och underlätta för kunderna att hitta till de digitala tjänsterna. Du kommer att arbeta i nära samarbete med IT vid design, kravställning och utveckling och vi arbetar alltid agilt. Arbetet innebär många kontaktytor i organisationen bland annat med webbredaktionen på kommunikationsavdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har

 • några års erfarenhet av grafisk design och utveckling av tjänster i webb, mobil och sociala medier
 • erfarenhet av kunddriven tjänstedesign
 • vana att arbeta i nära samarbete med IT
 • god erfarenhet av verktyg för att visualisera och dokumentera design
 • vana att arbeta självständigt och i utvecklingsprojekt
 • relevant högskoleutbildning och/eller flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Stor kompetens inom framför allt webbdesign och allt relaterat till det som webbdesignelement, typografi för webb, etc

Det är meriterande om du har

 • utbildning inom digitala medier, interaktionsdesign, UX
 • erfarenhet av att designa enligt Mobile first och responsivitet
 • erfarenhet av tillgänglig design
 • erfarenhet av agil utveckling
 • utvecklat digitala tjänster mot privatkunder

Som person

 • är du genuint intresserad av att skapa användarvänliga tjänster, som skapar både kund- och verksamhetsnytta
 • ​har du ett brinnande intresse av utvecklingen inom webb, mobil och sociala medier samt följer trender inom grafisk design och UX
 • är du analytiskt lagd och har kreativ höjd
 • tycker du om att ha många kontaktytor, att jobba i team och att dela med dig av din kunskap till andra

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningsformen är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuell. Placeringsort Stockholm. Resor kan ingå i arbetet.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Vi ser även positivt på om du har kunskaper i något av våra minoritetsspråk.

Ansökan
Ansök med CV och brev märkt med diarienummer Af-2017/0028 0704 senast den 15 augusti 2017, via denna sida eller direkt via arbetsformedlingen.se/jobbahososs. Vi intervjuar löpande. Kontakt I denna rekrytering samarbetar vi med Experis, och vid frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen kan man i första hand kontakta Lotta Holme, lotta.holme@experis.com, 08-452 33 28 och Ellen Engström, ellen.engstrom@se.experis.com, 08-764 24 27 Gunilla Dyrhage, Enhetschef, 010-488 75 95 Åsa Skiöld ST, 010-486 95 59 Theofania Lazaridis Saco-S, 010-486 61 16 Thomas Lantz, 010-487 42 05 SEKO Elin Åkerström, HR, 010-488 69 20

Arbetslivserfarenhet  
Art Director / AD: erfarenhet efterfrågas

Om lön
Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor
Heltid/ Ej specificerat

Kontaktinformation

Företagets adress
Hälsingegatan 38

Postadress
Arbetsförmedlingen
Hälsingegatan 38
11399 Stockholm