Lektor i Industridesign till Tekniska Högskolan i Jönköping

Plats
Jönköping (Kommun)
Annonserat
den 13 juni 2017
Stängs
den 11 augusti 2017
Ref:
2017/2081-221
Kontakta
Olof Granath
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Lektor i Industridesign

Tekniska Högskolan i Jönköping, Avdelningen för Produktutveckling
Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Avdelningen för produktutveckling bedriver forskning och utbildning vid Tekniska Högskolan i Jönköping inom områden som Produktutveckling, Industriell design, Industriell produktion, Industriell ekonomi, Datorstödd konstruktion och Simulering och optimering. Avdelningen ansvarar för fyra utbildningsprogram vid Campus i Jönköping. Dessutom ansvarar avdelningen för två utbildningsprogram lokaliserade i Nässjö och Värnamo.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill undervisa och forska inom områdena Industriell design med inriktning Produktutveckling. Undervisningen sker på både svenska som på engelska, såväl på grundnivå som på avancerad nivå. Du kommer även att arbeta med pedagogisk utveckling av kurser för våra studenter, primärt inom programmet för Industridesign.

Vi uppmuntrar forskning inom ramen för tjänsten. Forskningen sker uteslutande i samverkansprojekt med företag i regionen och du ska i så fall aktivt delta i projektansökningar. Tjänsten kan inbegripa projektledning och projektbudgetansvar. Del av arbetet handlar också om att samverka med det omgivande samhället i syfte att hålla undervisningen tätt knuten till näringslivets utveckling och vice versa.

Kvalifikationer
Du behöver ha en masterexexamina i Industridesign eller motsvarande. Du behöver vara en god pedagog, gärna med dokumenterad erfarenhet och pedagogisk utbildning. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Erfarenhet av Industridesign är meriterande.

Erfarenhet av forskningsarbete och vetenskapligt arbetssätt är meriterande. För en tjänst som universitetslektor behöver du ha en doktorsexamina inom tillämpligt område.

Du behöver vara ansvarstagande, strukturerad, drivande och med god samarbetsförmåga. Du behöver också ha förmågan att kunna anpassa din undervisning till studenter med olika ämnesbakgrunder.

Tekniska högkolan har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vårt lärosäte avseende jämställdhet och mångfald.

Villkor
Anställningen gäller tillsvidare, 100%, med start 2018-01-01 eller enligt överenskommelse.

Kollektivavtal, individuell lönesättning samt provanställning tillämpas.

Information
För mer information om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Olof Granath, Avdelningschef, olof.granath@ju.se, 036-10 1749 eller Professor och programansvarig Lars Eriksson, lars.eriksson@ju.se, 036-10 1668.

Fackliga företrädare är Mikael Palmgren för Saco-s eller Thomas Axelsson för OFR. Samtliga nås via växeln 036-10 10 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, innehållande personligt brev, CV, 2 referenser samt utdrag ur din industridesignportfolio, senast 2017-08-11.

Tillträde: 2018-01-01
Löneform: Fast månadslön
Referensnummer: 2017/2081-221

Kontakt

  • Olof Granath, 036-10 1749

Facklig företrädare

  • Mikael Palmgren, SACO, 036-10 16 47
  • Thomas Axelsson, ST, 036-10 10 76

Sista ansökningsdag: 2017-08-11