Chef för ekonomi och administration till Västmanlands Teater

Plats
Västerås (Kommun), Västmanland
Annonserat
den 13 juni 2017
Stängs
den 1 augusti 2017
Kontakta
Niklas Hjulström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Västmanlands Teater söker Chef för ekonomi och administration

Västmanlands Teater är ett kommunalförbund som ägs av Region Västmanland och Västerås Stad. Teaterns uppdrag är att producera, arrangera och stödja teaterverksamhet i Västmanlands län. Omsättningen för 2016 uppgår till 36 miljoner kronor och cirka 25 tillsvidareanställda samt ett stort antal visstidsanställda personer arbetar på teatern. Västmanlands Teaters värdeord är lekfull, modig och öppen och används som riktning för teaterns interna, externa och konstnärliga arbete.

Västmanlands Teater söker nu en chef för ekonomi och administration.

Som chef för ekonomi och administration kommer du att vara en viktig del av teatern. Du kommer att ha ansvar för ekonomifunktionen samt för den ekonomiska styrningen. Du ansvarar också tillsammans med teaterchef för kontakterna med Region Västmanland, Västerås Stad och den politiskt tillsatta styrelsen.

Du arbetar med fokus på framtida behov och utvecklar basen för verksamhetens finansiering. Du har det övergripande ansvaret för verksamhetens ekonomi och optimerar ekonomiarbetet så det stödjer och utvecklar verksamheten tillsammans med övrig ledningsgrupp. Du kommer dessutom att ansvara för fastighetsfrågor med dess ekonomiska förvaltning, investeringar och löpande drift.

Du är en del av ledningsgruppen, har personalansvar för medarbetarna på avdelningen för ekonomi och administration inklusive reception och rapporterar till teaterchef.

Vi letar efter dig som har erfarenhet som ekonomichef eller motsvarande erfarenhet i ledande ställning med personalansvar. Du har tidigare arbetat som ekonomichef eller controller och har relevant utbildning inom ekonomiområdet. Du har praktisk erfarenhet av budgetering, bokslut, uppföljning, verksamhetsplanering och rapportering till styrelse och huvudmän. Du är en van processledare, har tidigare drivit utvecklingsarbete i kreativa miljöer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och beställarkompetens inom IT-området. Det är meriterande med branschvana och kompetens inom avtals- och arbetsrätt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen krävs att du har lätt att kommunicera och skapa förtroende. Du är intresserad av affärs- och verksamhetsutveckling och är noggrann, analytisk och strukturerad.

Västmanlands Teater värdesätter mångfald och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering.

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Information om tjänsten lämnas av Teaterchef Niklas Hjulström, niklas.hjulstrom@vastmanlandsteater.se

Facklig kontakt Anders Larsson, TF avd 14, anders.larsson@vastmanlandsteater.se

Välkommen med din ansökan senast den 1 augusti 2017 till Niklas Hjulström niklas.hjulstrom@vastmanlandsteater.se

Intervjuer sker löpande.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsbolag.

Län: Västmanland
Kommun: Västerås
Gatuadress: Slottsgatan 11
Postnummer: 722 11

Företagsnamn: Västmanlands Teater
Hemsida: http://www.vastmanlandsteater.se
Organisationsnummer: 222000-1057

Liknande jobb

Liknande jobb