Regiondirektör till Region Östergötland

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 15 juni 2017
Stängs
den 30 juli 2017
Kontakta
Zilla Jonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Region Östergötland söker Regiondirektör

Arbetsgivare: Region Östergötland
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort: Linköping
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-07-30


Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling i Östergötland. Region Östergötland är en politiskt styrd organisation och länets största arbetsgivare med cirka 13 000 medarbetare.

Region Östergötlands mest omfattande uppdrag är att erbjuda invånarna i Östergötland en god hälso- och sjukvård.Regionen bedriver en avancerad hälso- och sjukvård av hög kvalitet med världsledande forskning, spetskompetens inom flera områden och mycket goda medicinska resultat. Länets tre sjukhus – Universitetssjukhuset i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Lasarettet i Motala – brukar alla nå topplaceringar i Dagens Medicins ranking av Sveriges bästa sjukhus. US i Linköping har utsetts till Sveriges bästa universitetssjukhus tre gånger.

Inom den högspecialiserade vården har Region Östergötland ett region- och riksansvar och driver ett nära samarbete med Linköpings universitet. Forskning, vetenskap och utbildning är ständigt närvarande i regionens vardag.

Region Östergötland leder också det regionala utvecklingsarbetet för en långsiktig och hållbar utveckling i regionen. Med tillväxt och innovation i fokus, verkar Region Östergötland för en position i framkant inom områden som samhällsbyggnad, kompetensförsörjning, företagande, besöksnäring, kultur, folkbildning och folkhälsa.

Regionen ansvarar för all allmän kollektivtrafik i länet. Som regional kollektivtrafikmyndighet driver Region Östergötland utvecklingen för en attraktiv och effektiv kollektivtrafik i länet.

Region Östergötland har en stabil ekonomi och en stark tradition av att sätta utvecklingsfrågorna högt på agendan. Regiondirektören är Region Östergötlands högsta verkställande tjänsteman och rapporterar till regionstyrelsen. Regiondirektören har ett odelat ansvar för regionens verksamhet.

Uppdrag, roll och ansvar
Befattningen som Regiondirektör innebär en bredd och komplexitet av frågeställningar som är unik. Att arbeta med hälso- och sjukvård samt tillväxt och utveckling i regionen innebär att arbeta med långsiktig samhällsutveckling och att finna samspel mellan bl a kommuner, utbildning/forskning, näringslivet och politiken i lokala, regionala, nationella och internationella sammanhang. Samtliga regionens ansvarsområden befinner sig i en stark utvecklingsfas då samhällsutvecklingen innebär behov av nya arbetssätt och innovativa lösningar.

Regiondirektören är Region Östergötlands högsta verkställande tjänsteman och rapporterar till Regionstyrelsen. Som Regiondirektör har du ett helhetsansvar för regionens verksamhet.

Regiondirektören har för närvarande ca 25 underställda chefer. Dessa är dels funktionsansvariga direktörer och medicinskt sakkunnig chefsläkare och dels produktionsenhetschefer/centrumchefer samt några enhetschefer på ledningsstaben.

Regiondirektören:

  • ansvarar för att de strategiska målen uppnås
  • bidrar till att i god samverkan med andra, skapa en region med stark attraktions- och innovationskraft som blir en viktig aktör nationellt
  • bidrar till att regionen fortsätter att leverera en verksamhet av hög kvalitet och med stor tillgänglighet för medborgarna, där folkhälsa och jämlik vård är centralt
  • tydliggör och kommunicerar nyttan och värdet som skapas inom Region Östergötland
  • bidrar till en framgångsrik universitetssjukvård som har ett tydligt framtidsfokus, med Universitetssjukhuset i Linköping som ett nav i en större region
  • utövar ett synligt och engagerat arbete i koncernen Region Östergötland och agerar som ett kraftfullt stöd till verksamhetsansvariga
  • bidrar till att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och öka självkänslan och stoltheten bland medarbetarna
  • förväntas bibehålla en god ekonomisk hushållning samt bidra till att fortsätta utveckla en modern ekonomisk styrning och ledning

Din profil

Utbildning
Du har relevant akademisk utbildning.

Erfarenhet
Du har flerårig erfarenhet i strategiskt ledande befattning, med ansvar för ekonomi och personal, från större organisation med komplexa organisations- och beslutsstrukturer. Vidare har du god erfarenhet av arbete med eller i politiskt styrd verksamhet. Att leda större team och leda genom andra är en självklar erfarenhet, likaså vana att framträda offentligt och ha massmediala kontakter. Det är meriterande med erfarenhet från arbete med hälso- och sjukvård, likaså med internationell erfarenhet, men inget krav.

Kunskap
Tjänsten kräver att du har kunskaper och färdigheter i strategiskt ledarskap på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du har relevanta IT-kunskaper och behärskar svenska såväl som engelska flytande i tal och skrift.

Personliga kompetenser
Du är en person som brinner för och har ett stort intresse och engagemang för samhällsfrågor samt uppskattar det unika i regionens uppdrag och i denna roll.

Vi vill att du har förmågan att skapa engagemang och delaktighet, att du har god samarbetsförmåga och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Du har goda ledaregenskaper som innebär att du leder, motiverar, delegerar och följer upp för att effektivt nå uppsatta mål. Du är strategisk och utvecklingsinriktad samt är inlyssnande och har god pedagogisk förmåga. Ditt förhållningssätt är professionellt - du är trygg, stabil och har självinsikt. För den här befattningen är det viktigt att du har en god förmåga att se till verksamhetens bästa i agerande och beslut. 

Vi kommer därför lägga särskild vikt vid kompetenserna helhetssyn, problemlösning, anpassning, relationsbyggande, kommunikation och självkännedom.

Övrigt
Placering är vid regionkontoret i centrala Linköping. Frekventa resor ingår i tjänsten. Tjänsten som Regiondirektör är ett tidsbegränsat förordnande.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se

Senaste ansökningsdag är 2017-07-30. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta HR-direktör Zilla Jonsson på tel 070-353 42 19 eller e-post zilla.jonsson@regionostergotland.se .

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Kristina Lind, kristina.lind@unikresurs.se

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Liknande jobb

Liknande jobb