Systemutvecklare .Net till Sveriges Riksdag

Rekryterare
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 19 juni 2017
Stängs
den 9 juli 2017
Kontakta
Lars Eriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Systemutvecklare .Net
Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av kvalitet, kompetens och engagemang. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

It-avdelningen har ett sjuttiotal medarbetare fördelade på tre enheter. Tjänsten systemutvecklare.Net är placerad inom enheten it-utveckling. Avdelningens uppdrag är att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen samt dialogen med medborgarna. Avdelningen ska vara en modern organisation med målsättningen att genom stegvisa förbättringar utveckla sitt arbetssätt och sina processer för att uppnå goda resultat.

Arbetsuppgifter
Riksdagsförvaltningens it-avdelning är en central del av det stöd som ges till kammaren, till riksdagens ledamöter och för kommunikationen till allmänheten samt till den övriga myndighetsförvaltningen. Vi söker nu en systemutvecklare i .Net till ett av tre förvaltningsområden med fokus på att fortsätta utveckla en professionell it-verksamhet som proaktivt stöder verksamhetens behov.

Som systemutvecklare i .Net kommer du att arbeta i utvecklingsprojekt där vi för närvarande arbetar med att utveckla och modernisera vår applikationsportfolio i strävan efter att vara ett parlament som ligger i framkant när det gäller it-lösningar. Du har möjlighet att arbeta med olika typer av uppdrag och projekt där du arbetar nära andra systemutvecklare, arkitekter, användare, projektledare och testare/testledare. Du blir en del av ett team om 25 personer som arbetar med utveckling, krav och test.

Kvalifikationer
Du är civilingenjör, systemvetare eller motsvarande med flera års erfarenhet av systemutveckling.

Vi söker dig som har - god erfarenhet av systemering/systemdesign - erfarenhet av C#, ASP.Net, MVC, Web Api, OData, Entity Framework, HTML5 och JavaScript - erfarenhet av säker utveckling - arbetat med agila utvecklingsmetoder - erfarenhet av enhetstester

Meriterande är - erfarenhet av SharePoint 2013/2016 - erfarenhet av Microsoft BizTalk - erfarenhet av Microsoft Team Foundation Server

Du har ett personligt driv och en vilja att utvecklas. Du har en god förmåga att dokumentera ditt arbete och att kommunicera med såväl verksamhetens användare som it-specialister. Du har en god förmåga till helhetssyn och väger på ett naturligt sätt in verksamhetens behov.

Som person är du en resultatorienterad lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper till omgivningen. Du trivs i dynamiska arbetsgrupper och i en agil arbetsmiljö. Du förväntas att arbeta utifrån vår vision ”Tillsammans för riksdagens bästa”.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 9 juli 2017.

Ansökningsformulär 

Kontaktpersoner
Lars Eriksson, Enhetschef, 08-786 57 13

Fackliga företrädare

  • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Liknande jobb

Liknande jobb