Företagssköterska till Försvarshälsan i Karlskrona

Rekryterare
Plats
Karlskrona (Kommun), Blekinge
Annonserat
den 19 juni 2017
Stängs
den 31 juli 2017
Kontakta
Marie Jörgensen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

FÖRSVARSHÄLSAN KARLSKRONA SÖKER FÖRETAGSSKÖTERSKA

OM TJÄNSTEN

Annorlunda och utvecklande tjänster är sällsynta, men nu kan du söka tjänsten som företagssköterska hos oss – vågar du så vill vi! Förändringar i omvärlden gör att Försvarshälsan nu är i ett utvecklingsskede där ditt bidrag kan vara avgörande för vår framgång.

Försvarshälsan Karlskrona är en intern företagshälsovård inom Karlskrona garnison. Lokaliserad på den vackra södra delen av Trossö, där land möter hav och ingår i Försvarshälsan Region Syd, med verksamhetschefen placerad i Karlskrona. Karlskrona garnison har ca 1600 anställda. Försvarshälsan bedriver hälso-och sjukvård samt företagshälsovård, anpassad för Försvarsmaktens samtliga frivillighets- och anställningsformer, såväl nationellt som internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som företagssköterska på Marinbasen består av företagshälsovård med stor variation och möjlighet till kompetensutveckling. På mottagningen utförs arbetet exempelvis i form av att, ur ett företagshälsovårdsperspektiv, ta emot rekryter och anställda för en medicinsk bedömning, provtagning/lab, vaccinationer, telefonrådgivning, livsstilssamtal och lagstadgade hälsoundersökningar bl.a för sjögående och submarin personal.

Utanför mottagningen utförs arbetet, i nära kontakt med kunderna och som ett stöd i deras systematiska arbetsmiljöarbete. Syftet är att främja en god arbetslivsutveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde. Exempel på uppdrag är exponeringskartläggningar, med förslag till olika åtgärder, avseende både den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön. Förslag till tidiga arbetsanpassningsåtgärder och rehabiliteringsinsatser. Vidare förekommer utbildningsuppdrag med olika inriktning. Därutöver förekommer tjänstgöring vid olika typer av militära övningar, såväl på land som till sjöss, för att upprätthålla en beredskap för prehospitala insatser.

Du kommer att ingå i ett företagshälsovårdsteam bestående av fysioterapeut/ergonom, psykolog, sjuksköterskor, läkare, arbetsmiljöingenjör och medicinska sekreterare. Samtliga teammedlemmar har erfarenhet från olika verksamheter inom hälso- och sjukvården och är i ett flertal fall även multikompetentaI teamet är samverkan en viktig del vilket ger en intellektuellt stimulerande miljö utifrån de olika professionernas kompetenser.

Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du, under arbetstid, ha möjlighet att träna tre timmar per vecka. Detta kan ske på någon av Marinbasens olika anläggningar, enskilt eller i grupp.

Kvalifikationer:

  • Legitimerad sjuksköterska med specialist-/vidareutbildning som företagssköterska.
  • Minst fem års klinisk yrkeserfarenhet.
  • Körkort B.
  • Erfarenhet från arbete inom Företagshälsovård

Meriterande
Kompetens i samtalsmetodik

Personliga egenskaper
Som person förväntas du ha en väl utvecklad förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i team med övriga professioner. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Du kommer att ha din placering på Marinbasen i Karlskrona.

Tillträde sker efter överenskommelse.
Detta är en tillsvidare anställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan.

Förfrågningar kring befattningen lämnas av
Marie Jörgensen, chef Försvarshälsan Karlskrona, tel. 0768-988 441

Magnus Rahm, medicinskt ansvarig läkare, tel. 0723-537842

Christer Svensson, chef Försvarshälsan Region Syd, tel. 070-581 94 20

Fackliga företrädare:
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
Saco, Lisbeth Landin, tel. 0455/85115, 073-1828047
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Välkommen med din ansökan bifogat CV samt ett ansökningsbrev senast 2017-07-31. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.